Francia válogatott mez

2021.12.10. 17:32

Jótékonysági licit a kórház intenzív osztálya javára

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ) jótékonysági akciót kezdeményez a Szent Pantaleon Kórház intenzív osztálya számára, amelyhez a Dunaújvárosi Hírlap és a duol.hu is csatlakozik.

Várkonyi Zsolt

Fotó: Zsedrovits Eniko

A jótékonyság, az adományozás, tenni olyan ügyért, ami másoknak az életet jelentheti, minden esetben megdobogtatja az emberek szívét. 

Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára számos jótékonysági akció vezetője, motorja. Ezúttal sincs ez másképp, ő tájékoztatott a részletekről. 

A jótékonysági akció tárgya 

„Egy dunaújvárosi – anonimitását kérő – sportbarát felajánlott egy eredeti válogatott mezt adománygyűjtés céljából, amellyel a Szent Pantaleon Kórház intenzív osztályát szeretné támogatni. Nem akármilyen darabról van szó, ugyanis híres játékosok dedikálták, akik a francia labdarúgó-válogatott csapatát erősítik. Olyan nevek írták alá a mezt, mint Pogba, Mbappé, Benzema, Griezmann, Dembélé, Varane, Kanté, Kimpembe, vagy akár Lloris, akiknek a neve nem csak a focidrukkerek számára lehet ismert. A nemes ügy mellé állt a Dunaújvárosi Hírlap reklámarcaként Mészáros Réka is, aki a Mediaworks cégcsoport országos szépségversenyén két éve Fejér megyét képviselhette. Örömmel csatlakozott ehhez a jótékonysági akcióhoz, hiszen a társadalmi szerepvállalás részeként szívesen segít ilyen ügyekben.” 

Mészáros Réka örömmel öltötte magára a francia válogatott mezét Fotó: Nagyvátiné Ale Brenda

A Dr. Molnár Gergely Alapítványról

„Az alapítványi célokról dr. Jobbágy Lajossal, a kórház orvos-igazgatójával, az aneszteziológiai és intenzív betegellátó osztály vezetőjével egyeztettünk kolléganőmmel Szűcs Zsuzsával. Az adománygyűjtés kedvezményezettje az intenzív osztály közhasznú alapítványa, a Dr. Molnár Gergely Alapítvány, amelynek célja a Dunaújvárosban és a környéken lakó, kritikus állapotú betegek ellátásának támogatása, a tárgyi eszközök és a személyi feltételek javítása. Ide tartozik az életmentő beavatkozásokat támogató eszközpark üzemben tartása és fejlesztése.

A támogatásból a koronavírusos betegek kezelésekor használt lélegeztetőgépek karbantartását, alkatrészcseréit valósítanák meg.”

Petrás Gábor, Szűcs Zsuzsa, dr. Jobbágy Lajos és Várkonyi Zsolt a jótékonysági licit tárgyával Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Licitálás és adományozás

A terv szerint egy licitálás során találna gazdára a felajánlott mez, amelynek induló összegére a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség máris 50 ezer forintos ajánlatot tett. Licitálni 2021. december 23. csütörtökig lehet a +36 70 616 5941-es telefonszámon. A licitálás állásáról a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség honlapján, a dlsz.hu-n lehet érdeklődni, de a Dunaújvárosi Hírlapban és honlapján, a duol.hu online felületen is folyamatosan tájékoztatunk róla.

Természetesen nemcsak licitálni lehet majd, hanem köszönettel fogadják az egyéb összegű támogatásokat is. Bárki hozzájárulhat az adománygyűjtéshez, amelyet a kedvezményezetten, a kórház intenzív osztályának alapítványán keresztül bonyolítanak le. 

A Szent Pantaleon Kórház intenzív osztálya, a Dr. Molnár Gergely Alapítvány számlaszáma: 

12024009-00114318-00100005 

Ez esetben a megjegyzés rovatban a Francia mez szót írják be utaláskor!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában