karácsonyi támogatás

2021.12.01. 17:00

Egyösszegű támogatás a helyi nyugdíjasoknak

„Önkormányzati támogatás nyugdíjasoknak” címmel tartott sajtótájékoztatót Pintér Tamás kedden.

Brousil Csaba

Fotó: Zsedrovits Eniko

A polgármester felidézte a közgyűlési döntést, miszerint idén a városi nyugdíjasok a szociális rászorultság függvényében különböző mértékű, egyösszegű karácsonyi támogatásban részesülnek, összesen 70 millió forint erre elkülönített költségvetési összegből. Mint mondta, ennek kézbesítését a posta hétfőn meg is kezdte. A pénzbeli támogatás összege 8000 forint, azaz nyolcezer forint, ha az ellátott ellátásának havi összege nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum kétszeresét, illetve 5000 forint, azaz ötezer forint, ha az ellátott ellátásának havi összege meghaladja a mindenkori öregségi nyugdíjminimumot.

Pintér Tamás polgármester
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Idén a kormány 80 ezer forintos nyugdíjprémiumról döntött, amit az alapnyugdíjhoz számított kompenzáció is kiegészített, így nagyságrendileg 100 ezer forintot kaptak a nyugdíjasok novemberben. Orbán Viktor miniszterelnök pedig szintén ebben a hónapban jelentette be, hogy az ország gazdasági növekedése lehetővé teszi, hogy 2022 februárjában egy összegben kifizessék a nyugdíjasoknak a 13. havi nyugdíjat is. Januárban pedig újabb, törvényben garantált nyugdíjemelésre számíthatnak a nyugdíjasok.

Friss hír szintén a nyugdíjakkal kapcsolatban, hogy a megszokottnál korábban utalják azt. A bankszámlákra december 2-án utalják a járandóságot, és a postai kézbesítés is már csütörtökön megkezdődik – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter kedden a közösségi oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában