Segítség a bajban

2021.12.16. 11:30

Defibrillátor-térkép van a város szívében – jót tettek

A Dunaújváros 1-es posta, az úgynevezett „nagy posta” előtt tegnap délután adták át Dunaújváros legfrissebb defibrillátor-térképét. A város 18 pontján 24 életmentő-készüléket találhatunk.

Agárdy Csaba

Fotó: LI

Dunaújváros Petrás Gábor, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára köszöntötte először az átadón megjelenteket. Majd rögtön Szűcsné Nagy Zsuzsannának, a DLSZ munkatársának adott át egy virágcsokrot hálául azért a sok segítségért, amit a defibrillátor-térkép elkészítésének érdekében tett. 

Petrás Gábor elmondta, a 2015-ös Carissa Kupa kispályás labdarúgótorna egyben jótékonysági esemény is volt. A torna alatt sikerült annyi pénzt összegyűjteniük, hogy két defibrillátort tudtak vásárolni, az egyiket a Dunaújvárosi Egyetemen, a másikat a Dunaújváros Sportcsarnokban helyezték el. 

 

A főtitkár köszönetet mondott a támogatóknak, a segítő partnereknek, hiszen a segítségük nélkül nem készülhetett volna el a térkép, amelyen tizennyolc olyan hely látható, ahol életmentő-készüléket találhatunk, összesen huszonnégyet, hiszen van, ahol többet is elhelyeztek. 

 

A defi brillátor-térkép tegnapi átadóján képviseltette magát az Országos Mentőszolgálat Fejér megyei vezetője, Reszegi Imre (bal szélen) és Kiss Miklós (balról a második), a dunaújvárosi állomás vezetője révén, valamint a Magyar Vöröskereszt és a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség. Képünkön látható még (balról jobbra) Balogh Katalin, Szűcsné Nagy Zsuzsanna, Feth Katalin, Tóth Imre, Petrás Gábor és Nevszecskó Zorica. Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének vezetője elmondta, Petrás Gábor kereste meg őket azzal, hogy segíteni szeretnének defibrillátorok beszerzésében. 

– Kötelességünknek éreztük, hogy melléjük álljunk, hiszen rendszeresen tanítjuk az újjáélesztést, a defibrillátor használatát. Látom, hogy az emberek megállnak a térkép előtt, és megnézik. Nap mint nap látják, rögzülnek az adatok, amiket a térkép tartalmaz. 

 

Petrás Gábor, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára köszöntötte a térkép átadásán megjelenteket a „nagy posta” előtt

Végül Tóth Imre, a DLSZ társadalmi felelősség bizottságának vezetője mondott néhány szót. 

– A város lakosságának érdekében tesszük azt, amit teszünk. Úgy érezzük, nagyon fontos, hogy az emberek tudják, hol találhatók az életmentő-készülékek. Felmerült bennem, s ezt még a kollégáimmal sem beszéltem meg korábban, hogy városrészenként is tehetnénk ki defibrillátor-térképet, sőt, még a buszmegállókban is el tudom képzelni azt, hogy láthatóak legyenek. 

Vagyis nem áll meg a történet azzal, hogy tegnap átadták a Dózsa György úton a térképet, valószínűsíthető, folytatása következik. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában