Kínai gyógykezelésre vár Pecsét István

2021.12.09. 16:00

Az idő nagyon rövid, az adománygyűjtés folytatódik

Pecsét István hét éve küzd a rákbetegséggel. Mindent megtesz gyógyulása érdekében. Kínában István immunoterápiai gyógykezelése előreláthatólag 20 alkalmat foglal majd magában, ami közel egy évig tartó folyamatos kezelést jelent, amelyhez a kiutazás és a kinntartózkodás költségeit még elő kell teremtenie.

Várkonyi Zsolt

Fotó: Zsedrovits Enikő

István elérte, hogy magát a gyógykezelést a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) 100 százalékban támogatja, ám a közel egyéves kinntartózkodás költségei további több millió forintot jelentenek, amit csak az adománygyűjtéssel tud előteremteni.

Azt fontos tudni, hogy a már megítélt gyógykezeléshez kapcsolódó támogatással kapcsolatban is utólagos elszámolás van, azaz István nem kap előre pénzt, hanem az elvégzett kezelések után kiállított számlák birtokában térítik meg ezeket a költségeket. A gyógykezelésig azonban el kell jutnia! Az adománygyűjtést még októberben elindította, december első hetéig 3,9 millió forint gyűlt össze, amelyhez még több 10–12 millió forint hiányzik. 

Az adománygyűjtés több platformon történik a szélesebb körű elérhetőség, és az idő szűkössége miatt. Ezért, ha sikerült elérnie a kitűzött célt az adománygyűjtési összeg tekintetében, akkor azt természetesen – lapunkon keresztül is – jelzi, és azonnal indul gyógyulni.

Segítsük őt! (Erste Bank számlaszám: 11600006-00000000-51152129; közlemény rovat: „Adomány Pecsét István részére”.) 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában