Körkép

2021.12.17. 13:00

Advent negyedik gyertyájának lángja lobban

Horváth László

Márok Csaba gyújtja majd meg idén is a negyedik gyertyát Fotó: Horváth László

Mezőfalván már a hét közepén felállították a község karácsonyfáját a Piac téren, így a Kiss Kálmán Művelődés Ház felhívására bárki elhelyezhet rajta apró csomagot, karácsonyi díszítést. December 19-én, vasárnap, 15.30-tól várják az ünneplőket a térre. Advent negyedik gyertyájának felgyulladása előtt a Mezőfalvi Néptáncegyüttes és a Mezőfalvi Női Kar ad műsort. Ünnepi beszédet mond és gyertyát gyújt Márok Csaba polgármester. 

Nagyvenyimen is különleges programmal kedveskednek a negyedik vasárnapon. 15 órakor az Eszkimókatár jégpálya ünnepélyes megnyitásával, 15.30-tól a Kuna Vali és a Fortissimo zenekar kültéri koncertjén hangolódhatunk az ünnepre. 16.15-től közös gyertyagyújtásra hívják az érdeklődőket. A helyszín ezúttal is a közösségi ház parkja. Forralt borral, teával, zsíros kenyérrel kínálják majd a résztvevőket. 500 forintos betétdíj ellenében bögrét is biztosítanak a szervezők. A korcsolyapálya pedig az átadás után ingyenesen használható. A nyitvatartásról majd a helyszínen lehet információhoz jutni. 

Közös fenyőfadíszítés, jégpálya, falukarácsony és koncertek várják az adventi ünneplőket

Baracson falukarácsonyt tartanak a negyedik adventi vasárnapon. 16 órától a ­faluház tornacsarnokában pásztorjátékot láthatunk a ­hittanos gyerekek előadásában, valamint közönség elé lépnek a Széchenyi Zsigmond Általános Iskola diákjai, a Négy Vándor óvoda gyerekei, a Kiscsipás és a Kiscsapás Néptáncegyüttes, valamint a Baracs Néptáncegyüttes. A műsorok mellett itt sem ­marad el a kínálás. Forralt bor, meleg tea, zsíros kenyér szerepel a menüben. Ezeken kívül még kézműves vásáron is ­válogathatunk az ünnepekre. 

Kisapostagon szintén vasárnap 16 órától kezdődik a negyedik hétvégi adventi ünnepség. A Schalbert Alapítvány Közösségi háza előtt Stermeczki András evangélikus lelkész tart beszédet, és megáldja az adventi koszorút. Advent negyedik gyertyáját a Dalkör műsora, továbbá a közös ima után Stermeczki András és Nagy Attila, Kisapostag polgármestere gyújtja meg. Beszélgetéssel és vendéglátással zárul a program.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában