Távhőszolgáltatás

2021.12.28. 10:41

A Verebély úti erőmű is a DVG üzemeltetésébe kerül

duol.hu

A DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt. (DVG) tájékoztatása szerint 2021. december 28-án, kedden átvették a Verebély László úti erőművet. Az általuk közölt információ szerint az erőműben október 19-e óta nem folyt termelés. A DVG Zrt. munkatársai megkezdték az állapotfelmérést és az erőmű rendbetételét, hogy mielőbb be lehessen kapcsolni a városi távhőhálózatba. Ezzel a lépéssel - a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) által a távhőszolgáltatásra kijelölt engedélyes - a DVG Zrt. mindhárom dunaújvárosi erőművet átvette.

A tájékoztató szerint a három erőművel a leghidegebb időszakban is biztosítható a városi távhőellátás. Amennyiben bármilyen műszaki problémát észlelnek, kérik, hogy haladéktalanul jelezzék a DVG Zrt. műszaki ügyeletén. 

Mint ismeretes a MEKH egy korábbi határozatában már együttműködésre kötelezte az Energott Kft.-t., mint a dunaújvárosi Verebély úti fűtőerőműt üzemeltető céget, hogy működjön együtt a DVG Zrt. - vel, mint kijelölt távhőszolgáltatói engedélyessel a távhőszolgáltatás biztonságos és folyamatos ellátása érdekében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában