Advent

2021.12.20. 09:00

A negyedik láng is felragyogott

Török Tímea

Ünnepélyesen meggyújtották a negyedik adventi gyertyát Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: LI

Ünnepélyesen meggyújtották a város adventi koszorúján a negyedik gyertyát a Városháza téren december 19-én, vasárnap délután. 

E láng azt jelzi, hogy hamarosan itt a karácsony, a napkeleti bölcseket vezető betlehemi csillag ragyogása már közénk érkezett. Nem sokára boldogan ünnepelhetjük Jézus Krisztus születését, és a nekünk adott végtelen szeretetet, amelyet a negyedik gyertya szimbolizál. 

Az ünnep közeledtével mindenhol érezhetően fokozódik a karácsonyi hangulat. Így van ez városunkban is, ahol díszfénybe öltözött az egész Városháza tér. Hetek óta tart az Adventi forgatag, és a karácsonyi vásár mellett téli finomságok, jégpálya, zene, fényjáték és kézműveskuckó is várja a kilátogatókat. A téren felállított betlehem szomszédságában beszélgető emberek, gyermekzsivaj, karácsonyi énekek hallhatóak. 

Aranyvasárnap után már csak pár nap választ el bennünket karácsony ünnepétől, amely a téli napfordulót követően fényt hoz az életünkbe. Hiszen ezután már hosszabbodni fognak a nappalok. A megváltó születése meghozza mindannyiunk számára a reményt, a karácsony szelleme a szívünkben meggyújtja a szeretet lángját, az otthonainkba melegség költözik, a szeretet által megerősítve a családi kapcsolatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában