ünnepvárás

2021.12.02. 13:00

A második vasárnap bebarangolják Perkátát

Advent első vasárnapján már meggyúlt az első gyertya a koszorún, s december 5-én folytatódik az ünnepvárás. 14 órától a Győry-kastély parkjába várják az ünneplőket az adventi forgatagba.

Horváth Dóra

A „Mozgassuk meg a Mikulást!” programmal kezdődik, ennek során biciklisek és futók fogják Perkátát bebarangolni. 15 órától „Süt, anya süt!” felhívásra otthon készült süteményekkel és tortákkal várják a vendégeket, majd adventi film­vetítés lesz.

Az első adventi vasárnapon Oláh István, Perkáta ügyvivő alpolgármestere köszöntötte a megjelenteket
Fotók: Perkátai ÁMK

16 órakor meggyújtják az adventi koszorú második gyertyáját. A délután folyamán Romanoczki Zoltán perkátai származású művésszel lehet festeni, rajzolni, illetve az adventi vásárosok portékáiból vásárolni.

Az adventi koszorú első gyertyájának jelentése Ádámhoz és Évához kötődik, a hitet jelképezi

A harmadik vasárnap, december 12-én 16 órakor a Perkátai Roma Nemzetiségi Önkormányzat gyújtja meg a gyertyát, a negyedik vasárnap, december 19-én 14 órakor Győri Balázs István atya a negyedik gyertyát is meg­gyújtja. A programokat Perkáta Nagyközség Önkormányzata, a Perkátai ÁMK, a Perkátai Kínai Központ Nonprofit Kft., a Perkátai Roma Nemzetiségi Önkormányzat és TEdd SZebbé csoport szervezi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában