Közélet

2021.12.28. 08:00

A DVCSH szolgáltatja a vizet

DH

Január 1-től továbbra is a korábbi szolgáltató biztosítja a vizet Fotó: MW

Fotó: Kiss Annamarie

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a víziközmű-szolgáltatás ellátásbiztonsága érdekében a törvényi előírások alapján 2022. január 1-től ideiglenesen – a közérdekű üzemeltető kijelölésére irányuló eljárást lezáró döntés véglegessé válásáig – a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- és Hőszolgáltató Kft.-t (DVCSH) kötelezte a közműves ivóvízellátásra. 

Erről az érintetteket, így Dunaújváros MJV Önkormányzatát és a DVCSH Kft.-t is karácsony előtt tájékoztatta a hivatal. A MEKH ugyanis megállapította, hogy a végzés meghozatalának napjáig nem érkezett a működési engedély kiadása iránti kérelem a hivatalhoz annak ellenére, hogy a hivatal – az ellenőrzési eljárását lezáró jegyzőkönyvében – felhívta a figyelmet arra, hogy legkésőbb 2021. november 15-ig gondoskodni kell(ett) volna az új üzemeltetési szerződések megkötéséről, a jóváhagyási és az engedélyezési eljárás december 31-ig történő lefolytatása érdekében – áll a MEKH honlapján közzétett végzésben. 

Emlékeztetőül: a december 16-i közmeghallgatáson Pintér Tamás polgármester azt mondta, hogy 2022. január 1-től senki ne fizessen a DVCSH Kft.-nek a vízdíjért sem. Ez azért érdekes, mert a közmeghallgatás idején elvileg már számára is ismert lehetett a MEKH végzése, azt azonban nem tudhatjuk, hogy az önkormányzatnál mikor nyitották meg az elektronikusan küldött iratot. Más érintettek már – a közmeghallgatás előtt – december 13-án érkeztették a MEKH eme végzését. 

Mint ismeretes, 2021. áprilisban Pintér Tamás polgármester 2021. december 31-i hatállyal felmondta a közműves ivóvízellátásról szóló szolgáltatói szerződést a DVCSH Kft.-vel. 

A DVCSH közleménye szerint Pintér Tamás, Dunaújváros MJV polgármestere a közmeghallgatáson elhangzottak alapján a fogyasztókat arra szólította fel, hogy ne fizessenek vízdíjat a DVCSH-nak. A szolgáltató szerint a polgármester ezzel a nagy nyilvánosság előtt tett nyilatkozatával szándékos kár­okozásnak minősíthető cselekedetet hajtott végre, ezért feljelentéssel élnek vele szemben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában