Magyar Falu Program

2021.11.15. 09:00

Új játszótér készül a tó mögött

A város önkormányzata sikeresen pályázott a Magyar Falu Program keretében meghirdetett Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése című pályázati kiírásra.

Török Tímea

2021.11.12. Játszótér épül a Milleneumi tónál Rácalmás Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Így a város központi területén, a Millenniumi parkban kisgyermekeknek játszótér épülhetett a projekt keretében. Az önkormányzat kevés híján 5 millió forint támogatásban részesült, ehhez a településnek önerőt is biztosítani kellett.

A vízparton a hajós játékelem nagyszerű választás
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Megkérdeztük Schrick István polgármestert, hogy mikor vehetik használatba a rácalmási családok az új játszóteret?

– Néhány héten belül biztosan elkészül az új, hangulatos környezetben kialakított tér. A gyermekeken és szüleiken kívül a település vezetése számára is nagy öröm lesz az új fejlesztés megvalósulása. Mert már a Millenniumi park tervezésekor az eredeti elképzeléseink között is szerepelt két játszótér kialakítása ezen a területen, amelyek közül a szóban forgó, kisgyermekeknek szánt november végére készen lesz, a felnőttekét pedig majd egy következő ütemben valósítjuk meg – mondta el a rácalmásiak polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában