Dunaújvárosi Egyetem

2021.11.05. 13:00

Tudományos hetet tartanak a helyi egyetemen

A jövő héten hétfőn kezdődő tudományos hét programjairól tartott sajtótájékoztatót a Dunaújvárosi Egyetemen dr. Pázmán Judit tudományos és kutatási rektorhelyettes és dr. Kővári Attila, a Tudományos Diákköri Tanács elnöke.

Brousil Csaba

Fotó: LI

Dr. Pázmán Judit elmondta, hogy az első napon, november 8-án a plenáris előadások az új kutatási és fejlesztési irányokat próbálják meg összefogni, amelyek az egyetem tudományos életében hangsúlyt kapnak. Szintén ezen a napon lesz a Társadalomtudományi Intézet fenntartható közgazdaságtant tárgyaló konferenciája, fókuszban a közgazdaságtan, a digitalizáció és a globalizáció kutatási eredményeivel. Külsős partnerként a Soproni Egyetem és a Károli Gáspár Református Egyetem csatlakozik ehhez a programhoz. Szintén ezen a napon tartják a már hagyományosnak mondható tésztahíd-építő versenyt is.

Dr. Kővári Attila és dr. Pázmán Judit
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A keddi nap az egyetemi intézetek konferenciájáról szól majd, amelynek során a négy intézet munkatársai a kutatási eredményeikről számolnak be. Szerdán a hallgatóké lesz a főszerep. Délelőtt lesz a karriernap, ahol különböző ipari partnerek, mint a Paks II Atomerőmű Zrt., a Hankook Tire Magyarország Kft., a Tungsram Operations Kft. vagy a Yaris Kabin Hungary Kft. mutatkoznak be, s kalauzolják el a hallgatókat a munka világába.

Délután rendezik a Tudományos Diákköri Konferenciát. Erről dr. Kővári Attila elmondta, hogy öt szekcióban közel ötven előadás lesz majd hallható, egyharmada angol nyelven. A legjobb hallgatói tudományos munkákat pedig díjazzák majd, szakavatott zsűri véleménye alapján.

Csütörtökön a területi innovációs platform keretében szintén ipari partnerek kerülnek a fókuszba. Ezek előadásokkal, kutatási irányvonalaik eredményeinek bemutatásával reprezentálnak majd. E nap legérdekesebb programjának a Paksi Atomenergetikai Múzeum bemutatója ígérkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában