Öt napirendi pontról döntöttek

2021.11.12. 13:00

Rendkívüli közgyűlést tartottak csütörtökön

Pintér Tamás polgármester november 11-ére rendkívüli közgyűlést hívott össze, a képviselő-testület tagjai öt napirendi pontban döntést is hoztak.

Brousil Csaba

Megszavazták a közgyűlés által alapított cím és díjak adományozásának rendjéről szóló önkormányzati rendelet módosítását, amellyel lehetővé tették a „Sztálinváros utolsó és Dunaújváros első szülöttje” cím adományozását, amelyről majd a közgyűlés novemberi rendes ülésén döntenek.

Elfogadták a víziközmű-szolgáltatás ellátására vonatkozó szándéknyilatkozatot is. Mint ismert, az önkormányzat a DVCSH Kft.-vel nemcsak a távhőszolgáltatási, de a városi ivóvíz- és szenny­víz-elvezetési szolgáltatás ellátására vonatkozóan korábban kötött szerződést is felmondta. A Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal felhívta az önkormányzat figyelmét, hogy időben gondoskodjon az ivóvíz­ellátási szolgáltatás zavartalan menete érdekében üzemeltetővel kötött szerződésről. Az önkormányzat fel is vette a kapcsolatot ez ügyben a Mezőföldvíz Kft.-vel, a közgyűlés pedig elfogadta azt a szándéknyilatkozatot, miszerint ha az üzemeltetési szerződés részleteiben a felek közös nevezőre jutnak, úgy Dunaújváros önkormányzata hajlandó a Mezőföldvíz Kft.-vel mint víziközmű-szolgáltatóval a vonatkozó törvény szerint üzemeltetési szerződést kötni.

November 18-án tartják az e havi rendes ülést a városházán
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A DVG Zrt. a távhőtermelői feladat ellátásának finanszírozásához a Kereskedelmi és Hitelbankkal kíván bankgarancia-szerződést kötni. A közgyűlés e szerződés fedezetére felajánlja a dunaújvárosi „kivett irodaház” megnevezésű ingatlant, amely a volt Bánki-­iskola épülete. Felidéznénk, hogy a közgyűlés az októberi rendes ülésén lekésőbb 2022. szeptember 30-ig 350 millió forint tagi kölcsönt biztosított a DVG Zrt. számára, szintén a távhővel kapcsolatosan.

A képviselők döntöttek a DVG Zrt. alapító okiratának módosításáról is. Illetve a közgyűlés hozzájárult a Szent Pantaleon Kórházzal megkötött támogatási szerződés módosításához is.

A közgyűlés e havi rendes ülését november 18-án tartja majd a városházán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában