kedves kezdeményezés

2021.11.11. 09:00

Örömszerző adventi naptár az ablakokban

A helyi közművelődési szakemberek minden tekintetben igyekeznek a helyi lakosságot aktívan bevonni a programokba.

Török Tímea

A céljuk nem kevesebb, mint hogy a részt vevő rácalmásiak együtt megélt élményei növeljék a közösségi kohéziót.

A Jankovich-kúria Rendezvény- és Turisztikai Központ az elmúlt évhez hasonlóan idén is felhívást tett közzé a „Rácalmási adventi ablakvadászat”-hoz.

Ki ne ismerné az adventi naptárt? Leginkább a gyerekeknek nagy öröm, de a felnőttek arcára is mosolyt csalhatunk vele december elsejétől nap mint nap. Hangulatos kísérője ez a kis ajándék az ünnepi várakozásnak.

A készülődés és a vadászat remek elfoglaltságot ígér Fotó: archív

Mint írják, szeretnének idén is örömet szerezni kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A rácalmási adventi ablaknaptár lényege, hogy a részt vevő lakosok feldíszítik a saját ablakukat, házukat vagy kertjüket, s jól láthatóan elhelyezik az adott decemberi nap számát. Ehhez kerestek 24 résztvevőt. Lehetnek a vállalkozó kedvűek magánszemélyek, intézmények, sőt akár üzletek is. Az előre megbeszélt napoknak megfelelően – december 1-től 24-ig – feldíszítik ablakukat, bejáratukat vagy éppen kapujukat, és a legkisebbeknek édességgel kedveskednek. Az ünnepi akció célja a közösségformáláson túl az örömszerzés.

A szervező intézmény igazgatója, Bodnár Edina információi alapján még négy szabad nap van az adventi dátumok közül, amelyre jelentkezni lehet a Jankovich-kúria Rendezvény- és Turisztikai Központ elérhetőségein, vagy a közösségi médiában privátban. A részleteket a posztban olvashatják, vagy a szervezőktől is kérdezhetnek.

Indul a vadászat

December 1-től bárki útra kelhet, hogy megtalálja az aznap ünnepi fénybe borult portát. A játék élményét az is fokozza, hogy a résztvevők nem tudják pontosan, hogy melyik házszám alatt találják majd a feldíszített párkányokat, ablakokat, kapukat, hanem egy hangulatos esti séta során maguknak kell felfedezniük az ünnepi dekorációkat. Segítségképpen, a kúria oldalán minden reggel közzétesznek egy útbaigazító leírást a helyszínről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában