szomorú hírek

2021.11.05. 13:30

Jövőre is elmarad a Rockmaraton

duol.hu

Átszellemült közönség: a rockerek háláját metálvillázó kezekben mérhetjük Fotók: HK / DH

Lassan két éve húzódik ez a járványhelyzet, ami alapjaiban forgatta fel az életünket. A 2019-es teltházat követően még eufórikus örömben terveztük a több évtizedes munkánkat megkoronázó 30. jubileumot – mindhiába. Most az őszi falevelekkel együtt megjött a negyedik hullám, az esetszámok és a halálozások már meghaladják a tavalyit, és újra egyre többen beszélnek korlátozásokról. Nincs ma olyan ember, aki meg tudná tippelni, mi lesz jövő nyáron. Lesznek koncertek? Lesz védettségi igazolás? Lesznek nemzetközi turnék?

Harmincadik jubileumot csak úgy van értelme ünnepelni, ha az megkoronázza és nem megszégyeníti az elmúlt harminc évet. Be kellett látnunk, hogy ennek a koronázásnak a körülményei nem lesznek adottak 2022-ben sem – mi pedig nem akarunk lejáratni egy harminc éves kultuszt, amiért ennyit dolgoztunk, és amihez ennyi ember kötődik érzelmileg. Ezért fájó szívvel, de meghoztuk a nehéz döntést: 2022-ben sem szervezzük meg a 30. születésnapi Rockmaraton Fesztivált.

(Az igazán fanatikus rajongóinknak jövőre is tervezünk egy pótrendezvényt, azonban azt még az ideinél is sokkal kisebbnek szánjuk, amolyan megemlékezésnek, szűk családi körben. A részletekről a szokásos csatornáinkon értesülhettek majd.)

Forrás: Rockmaraton Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában