éljenek a lehetőséggel

2021.11.29. 08:43

Folytatódik az oltási akcióhét

A kormány egy héttel, december 5-ig meghosszabbítja az oltási akcióhetet, így a jövő héten is előzetes regisztráció, illetve időpontfoglalás nélkül várják az oltakozókat a kórházi oltópontok minden nap reggel 7-től este 7 óráig. Fejér megyében tizenegy helyen várják majd a jelentkezőket.

Fejér Megyei Kormányhivatal

Gyõr, 2021. november 22. Oltóanyagot készítenek elõ a gyõri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház újonnan megnyitott oltópontján 2021. november 22-én. Az ezen a napon kezdõdõ oltási akcióhéten regisztráció és elõzetes idõpontfoglalás nélkül várják az oltakozni szándékozókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában és szakrendelõkben is. Nagy az érdeklõdés az oltópontokon, több helyen sorok alakultak ki. MTI/Krizsán Csaba

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba

A november 22-én kezdődött oltási akcióhét sikerére tekintettel a héten is minden nap várják a kórházi oltóhelyek azokat, akik a koronavírus elleni vakcina első, második vagy a harmadik, megerősítő dózisát szeretnék megkapni. Az oltatlanok előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra, ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el. Aki már korábban regisztrált, javasoljuk, hogy az eeszt.gov.hu oldalon keresztül foglalhat időpontot, így elkerülheti az esetleges várakozást. Első és második körös, valamint a megerősítő harmadik oltásra továbbra is ötféle vakcina áll a rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm.

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban Székesfehérváron, valamint a Szent Pantaleon Kórház- Rendelőintézetben Dunaújvárosban előzetes regisztráció nélkül is kérhető a Koronavírus elleni védőoltás. Az oltópontokon reggel 7.00-től este 19.00-ig várják az oltakozni kívánókat.

Nagyban meggyorsítja az oltást, ha az oltakozók magukkal hozzák kinyomtatva, kitöltve és aláírva a regisztrációs lapot és a hozzájáruló nyilatkozatot (utóbbi 3. oltás esetén is kell), amelyek az oltási akcióhéten elérhető oltóhelyek teljes listájával együtt megtalálhatók a koronavirus.gov.hu oldalon.

További információk az oltási akcióhétről:

A delta variáns rendkívül agresszíven fertőz, ezért nagyon fontos, hogy minél többen kapják meg a vakcinát. A beoltottak kevesebb mint 1 százaléka betegszik meg és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb. A megerősítő harmadik oltás is mindenkinek ajánlott, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző adagot; ez ismét jelentősen megemeli a védettséget.

A dunaújvárosi oltópontok helyéről cikkünkben olvashat:

https://www.duol.hu/kozelet/helyi-kozelet/oltasi-akciohetet-hirdet-a-kormany-jovo-hetfotol-4801232/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában