vakcina

2021.11.30. 18:00

Folytatódik az akcióhét

A kormány egy héttel, december 5-ig meghosszabbította az oltási akcióhetet, így ezen a héten is előzetes regisztráció, illetve időpontfoglalás nélkül várják az oltakozókat a kórházi oltópontokon minden nap reggel 7 órától este 19 óráig. Fe­jér megyében 11 helyen várják majd a jelentkezőket.

Brousil Csaba

20211122 Miskolc fotó: Vajda János VJ Észak-Magyarország Tömeges oltás riport.

Fotó: Vajda János

A november 22-én kezdődött oltási akcióhét sikeresen zárult, de akik még nem éltek a lehetőséggel, azok ezen a héten is megtehetik, hogy felveszik az oltást.

Az oltatlanok előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra, ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el. Aki már korábban regisztrált, javasoljuk, hogy az eeszt.gov.hu oldalon keresztül foglalhat időpontot, így elkerülheti az esetleges várakozást. Első és második körös, valamint a megerősítő harmadik oltásra továbbra is ötféle vakcina áll rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm – írja honlapján a Fejér Megyei Kormányhivatal.

Öt különböző vakcinából lehet választani Fotó: VJ/ÉM

Városunkban ezen a héten a Szent Pantaleon Kórházban és a rendelőintézetben is több oltóhely naponta 7–19 óráig van nyitva. Oltópont működik a rendelőintézet 1., 3., 4. és 5. szintjén, valamint a kórház új épületének földszintjén, a nőgyógyászati szakrendelőben, illetve az első emeleten a 101-es szobában. Ezenkívül három rendkívüli oltópont működik a kórház főépületének auditóriumában. (A koronavirus.gov.hu oldalon megtalálható a kórházi oltóhelyek listája.)

Az oltási akció első hetén összesen 784 ezren vettek fel oltást, közülük 643 ezren már a megerősítő harmadik oltást, és 96 ezer eddig oltatlan ember is úgy döntött, hogy beadatja az első oltását – közölte a koronavirus.gov.hu portál. Közölték azt is, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) múlt hét csütörtökön engedélyezte az 5–11 évesek oltását is a Pfizer-vakcinával. Magyarország készen áll ennek a megszervezésére is, a kormány le is kötött további, gyermekek oltására való Pfizer-vakcinákat, az első szállítmány várhatóan december 21. körül érkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában