Magyar Falu Program

2021.11.25. 15:00

Aszfaltoztak a temető mellett és a központban

A Magyar Falu Program pályázati forrásából sikerült két utcában javítani a burkolat minőségén

Körmendi Erzsébet

Újabb két utcában is aszfaltos burkolatnak örülhetnek a lakók Előszálláson. Farkas Imre polgármester arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Magyar Falu Program keretében mintegy 35 millió forint támogatást nyertek el a Karinthy utca teljes hosszának, valamint a Krizantém utca végének az aszfaltozására. A településvezetőtől megtudtuk, hogy módszeresen, az egymásba érő utcák felújítására törekednek.

Már nem kátyúkon át kell megközelíteni a művelődési házat
Fotók: Körmendi Erzsébet

Korábban, nagyjából négy évvel ezelőtt egy, belügyminisztériumi forrásnak köszönhetően az Arany János utcát újították fel, a nyáron pedig a Hunyadi burkolatcseréje valósulhatott meg. Mintegy huszonkét évvel ezelőtt aszfaltos burkolatot kapott a Krizantém utca temetőkerítés melletti része, most a hátsó, a Karinthy utcát keresztező végét aszfaltozták le. Ezzel egyetemben készült el a Karinthy utca is, innen le egészen a főutcáig, a művelődési ház bejáratáig. A művelődési házzal átellenes területre tervezik a bölcsődét, jó minőségű bejárati úttal várják az elkészültét. Összesen 885 méter hosszban és 4 méter szélességben aszfaltoztak most.

A Krizantém és Karinthy utcák kereszteződése

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában