vásár

2021.10.14. 08:00

Szombat délután ismét Kincses Kert a szigeten

Csaknem nyolcvan árus gazdag árukínálatával várja a vásárlókat október 16-án 14 órától a Szalki-szigeten, a kemping területén a Dunai Kincses Kert termelői és kézműves piac – áll a szervezők szerkesztőségünkhöz eljuttatott beharangozójában.

Brousil Csaba

Fotó: LI

Akik a visszatérő, jól ismert árusokat és termékeket keresik, nem fognak csalódni, ismét bőséges lesz a felhozatal sajtokból, mézekből, lekvárokból, füstölt húskészítményekből, de friss zöldségekkel, őrölt fűszerpaprikával, kézműves kistermelői pálinkákkal és még szárított virágokból készített különleges teákkal is készülnek az árusok. A kézművesek kínálata sem lesz kevésbé gazdag: kerámia, textil, gyöngy, bőr, fa, papír és vesszőből fonott egyedi ajándéktárgyak várják, hogy gazdára találjanak.

A termelői piac éppen egy éve nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, s úgy tűnik, azóta töretlen az érdeklődés a minden hónap harmadik szombatjára időzített rendezvény iránt.

Nyolcvan árus kínálja majd a portékáit szombaton, ezúttal is a Szalki-szigeten
Fotó: DH-archív

A szervezők ígérik: ezúttal is számos újdonságra bukkanhatnak a látogatók a már megszokott termékek mellett, s nem lesz ez másképp az év hátra lévő piaci alkalmain, november 20-án és december 18-án sem.

Az időjárás-előrejelzés szerint kellemes őszi idő lesz szombaton, 15 fok körüli hőmérséklettel és napsütéssel. Eső jelen állás szerint nem várható, így remek, akár családi programot kínálhat a Kincses Kert a kilátogató városlakóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában