haltelepítés

2021.10.21. 10:00

Harminc mázsa ponty került a Dunába kedden

Az év utolsó haltelepítését végezte el térségünkben kedden a Horgász­egyesületek Velencei-tavi és Duna menti Szövetsége (HVDSZ).

duol.hu

Dualszky-Kovács István, a HVDSZ alelöke, valamint a rác­almási Sirály Horgász Egyesület elnöke lapunknak elmondta: – Kedden három helyszínen, Dunaújvárosnál, Rácalmáson és Kulcsnál összesen harminc mázsa háromnyaras ponty került a Dunába.

A halak átlagos súlya meghaladja a két kilót
Fotó: amatőr

A halak átlagos súlya két kilogramm, méretük meghaladja a 35 centimétert. A három helyszínen egyaránt 10–10 mázsát helyeztünk ki. A halgazdálkodási tervnek megfelelően ez volt az idei esztendő utolsó haltelepítése.

Ez volt az idei esztendő utolsó haltelepítési akciója

A Horgászegyesületek Velencei-tavi és Duna menti Szövetsége a Magyar Országos Horgász Szövetség tagja és a Közép-Duna Nagytéténytől Dunaföldvárig tartó folyamszakaszának halgazdálkodási térhasznosítója. A HVDSZ által vállalt kötelezettségek egyik fontos eleme, hogy a megfelelő mennyiségű, fajtájú és minőségű hallal a Duna vizét gyarapítsák, a környezeti elvárások mellett a horgásztársadalom és a horgászturizmus érdekeit is képviselve.

Ezek is érdekelhetik