mozi

2021.10.22. 08:00

Elk*rtuk: ez a film pont olyan lett, amit ígér

duol.hu

– Azt gondolom, hogy az Európai Unió központjában egy olyan filmet, ami 2006-ról szól, fontos, hogy megnézzenek, mert talán rájönnek majd, hogy akkoriban hibát követtek el. Mi arra számítunk, hogy siker lesz. A munkát elvégeztük, nem maradt bennünk semmi, nincs hiányérzetünk – mondta Kálomista Gábor, az Elk*rtuk egyik producere az Origónak adott interjúban a film díszbemutatója előtt. Hozzátéve: már csak a filmre koncentrálnak, semmi más nem számít, hiszen csütörtöktől (tegnap este óta) már játsszák a mozik, és most már elég sok helyen van lehetőség arra, hogy aki szeretné, az megnézze.

Kálomista Gábor, az Elk*rtuk egyik producere Fotó: MN-archív

Október 21-én mutatták be a 2006-os események alapján készült Elk*rtuk című politikai krimit. Ennek kapcsán Kálomista Gábor producerrel, a Thália Színház igazgatójával beszélgetett a 888.hu a magyar mozikról, Gyurcsány Ferencről és arról, hogy lehet-e Magyarországon ideológia nélkül filmet készíteni. Kálomista elmondta, a környező országokból is van érdeklődés a vetítésre, több helyről már most konkrét megkeresések vannak.

– Elsőként Brüsszelben, amely helyszín egy kicsit szimbolikus is, bár nem ­ennek szántuk. Azt gondolom, hogy az Európai Unió központjában egy olyan filmet, ami 2006-ról szól, fontos lehet megnézni. Akkoriban nem ­tiltakoztak nagy erőkkel, nem utaztak bizottságok Magyarországra, hogy kivizsgálják, mi történt, jómagam nem ­láttam, hogy hangosan bírálták volna az akkori kormányt – vélte Kálomista Gábor.

A producer hozzáfűzte: talán éppen ezért érdemes ott megmutatni ezt a filmet, hogy esetleg rájöjjenek, hogy annak idején rosszul cselekedtek.

– Ez a film pont olyan lett, amit ígér. Nem olyan, amit mondanak róla, hanem olyan, mint amit ígér. A velünk élő történelem, és egy nagyon jó minőségű, megrázó erejű film – közölte a producer, aki azt is elmondta, hogy egy 15 évvel ezelőtt megtörtént politikai eseményt dolgoznak fel, tehát a szereplői élők, azt pedig végig vállalták, hogy a film ezen az eseménysoron megy keresztül, és ennek az eseménysornak ők voltak a való életben a főszereplői. (Magyar Nemzet, forrás: Origo)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában