tizennegyedik

2021.09.08. 17:00

Vadgasztronómiai fesztivál Sukorón

Az „Egy a természettel” vadászati és természeti világkiállítás egyik eseménye

Brousil Csaba

Kovács Zoltán, kormányzati kommunikációért felelős államtitkár Fotó: fejer.hu

Közel háromszáz szakács és több ezer látogató érkezett szombaton a 14. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál és Megyekorzó rendezvényére, amely az idei évben az „Egy a természettel” vadászati és természeti világkiállítás egyik kiemelkedő eseménye volt – írja a fejer.hu portál.

A hazai vadhúsfogyasztás népszerűsítése kiemelt céllá vált napjainkra

A fesztiválon a vadhús felhasználhatóságának sokoldalúsága mellett a Kárpát-medence és a magyar erdők csodáit ismerhették meg a fogyasztók. Majoros Gábor, a Magyar Vadgazdálkodók Egyesületének elnöke, a Vadex vezérigazgatója elmondta: a magyar vadhús minősége a magyar vad és vadgazdálkodás jó hírét öregbíti, s országunk nemzetközi megbecsülését is emeli. A hazai vadhúsfogyasztás népszerűsítésében is kiemelt feladatokat vállalunk fel. Fejér Megye Önkormányzata saját rendezvényeivel is gazdagította a fesztivál programját, hiszen a Megyekorzón mindenki meglelhette a kedvencét a házi készítésű, természetes, egészséges ételek és a kézműves termékek között.

Dr. Molnár Krisztián, a Fe­jér Megyei Közgyűlés elnöke üdvözölte, hogy második alkalommal rendezték Sukorón a programot, majd kiemelte, a Megyekorzón a helyi termelők, kézművesek kaptak lehetőséget a bemutatkozásra. A „Megyekorzó Legszebb Standja” Elismerést az FMÖ Fejér Termék Bizottsága döntése alapján az MJ Glass Design – Magasházi Julianna nyerte el saját készítésű üvegékszereivel. A „Megyekorzó kedvence” Elismerést a Borbás Kert – Borbás Edit nyerte a közönségszavazatok alapján.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes levélben köszöntötte a fesztivál résztvevőit. Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke pedig kiemelte: a Pákozdi Pagony pompás keretet ad egy ilyen rendezvénynek, s ehhez gratulált.

Kovács Zoltán az „Egy a természettel” vadászati és természeti világkiállítás kormánybiztosa pedig a világkiállítás küszöbén, az annak „előszobájának” tekinthető fesztiválról szólt, amelynek üzenete van: a magyar vadhús biztonságos, egészséges és széles körben fogyasztható, amelynek megvan a helye a magyar gasztronómiában. A megnyitón miniszteri elismerő oklevelet vehetett át Lőrincz Attila, a Vadex vadfeldolgozási ágazati igazgatója.

Majd a sajtótájékoztatón az Agrármarketing Centrum vadhús fogyasztását népszerűsítő kampányának indulását jelentették be. A fesztivál Vadgasztronómiai Nagydíját a Rapsberry nevű budapesti csapat nyerte, az Erdei Ételek Mestere elismerést pedig a Bakonyerdő csapata. (Forrás: fejer.hu)

Kovács Zoltán, kormányzati kommunikációért felelős államtitkár
Fotó: fejer.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában