sportnap

2021.09.25. 09:00

Sportoltak és még az iskola környezetét is rendbe tették a diákok

A Móricz Zsigmond Általános Iskola is csatlakozott a Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezéséhez, a tematikus sportnaphoz, ám ők egy nappal korábban, szeptember 23-án szervezték meg.

Molnár Emese

2021.09.23. Egészségtudatos gondolkodás, iskolai mozgástevékenységek napja Dunaújváros Móricz Zsigmond Általános Iskola Fotós: Szabóné Zsedrovts Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Ennek oka az, hogy péntekenként vannak a hittan- és etikaórák, és nem szerették volna a külsős kollégák munkáját emiatt bonyolítani – tudtuk meg Horváthné Ottinger Hajnalkától, az iskola igazgatójától.

Több játék volt a tornateremben
Fotók: Szabóné Zsedrovtis Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Az idei sportnap központi témája a kreatív mozgásformák kialakítása volt. A csütörtöki programok megvalósulása több pedagógusnak köszönhető, Murányiné Varga Beáta, Kovács Csaba, Werner Krisztina és Úr Tünde szervezték meg, a lebonyolításban pedig Siller Edina és Lovász Csaba is segített. A tanórák szünetében pontszerző versenyek várták a fiatalokat, volt például egészség és növényhatározó kvíz, célba dobás teniszlabdákkal, ügyességi feladatok, sorversenyek, emellett zumbázhattak is. A Generali Biztosító által elnyert pályázat jóvoltából egy kerékpáros KRESZ-pályát alakítottak ki az intézmény udvarán, ezen is ügyeskedhettek a tanulók. A mozgás mellett az egészségtudatosságot is igyekeztek becsempészni a programok közé, szülői felajánlás jóvoltából sok gyümölcsöt kaptak a gyerekek.

Kipróbálhatták a „részeg-szemüveget” is az udvaron

Az európai mobilitási héthez csatlakozva pedig szemétszedés is volt ezen a napon, megtisztították, rendbe tették az iskola környezetét. Az igazgatónő arról is beszélt, hogy az „Élhető éghajlatért – helyi klímastratégia és szemléletformálás Dunaújvárosban” című projekt keretében meghirdetett rajzpályázatra több mint nyolcvan tanulójuk készített alkotást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában