Megyekorzó

2021.09.11. 07:00

Rangos díjakat kaptak a kiválóságok a megyenapon

Idén Nádasdladány adott otthont a megyenapnak és Megyekorzónak pénteken. Az ünnepi közgyűlésen dunaújvárosi díjazottakat is köszöntöttek.

Molnár Emese

Az ünnepi közgyűlésen számos díjat adtak át a megye kiválóságainak Fotó: Pesti Tamás

Fotó: Pesti Tamás

A mintegy kétmilliárd forintból megújult Nádasdy-kastély impozáns környezetet biztosított Fejér megye legrangosabb ünnepségéhez. Ezen a településen számos fejlesztés valósult meg és van is még folyamatban, ennek az eredményes fejlődésnek köszönhető az idei rendezvény helyszínválasztása. A kastély előtti téren a Megyekorzó, Hungarikum játékpark és a MintaKINCStár mutatta be az érdeklődőknek Fejér megye kulturális értékeit, a helyi élelmiszereket és kézműves termékeket.

A hagyományoknak megfelelően ünnepi közgyűlést tartott a Fejér Megyei Közgyűlés, ekkor számos díjat átadnak azon kiválóságoknak, akik a közösség, a hagyományok ápolása, a közbiztonság, az egészségügy, a kultúra és a sport területén sokat tettek.

Dr. Kővágó Levente főorvos

A veszélyhelyzet idején a közgyűlés hatáskörében eljárva dr. Molnár Krisztián, a Fe­jér Megyei Közgyűlés elnöke idén megalapította a Fejér Megyei Önkormányzat Járvány­ügyi veszélyhelyzetben tanúsított helytállásért díjat. Ezt az elismerést posztumusz adományozták dr. Goda Lajosnak, Felcsút háziorvosának és Vass Sándorné Zsuzsannának, a Fe­jér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház 1-es belgyógyászat Haematológia Osztály főnővér-helyettesének, akik a pandémia során életük utolsó pillanatáig alázatos, példamutató, fáradhatatlan szakmai munkájukkal segítették az embereket. Ezt a díjat ítélték oda a Szent Pantaleon Kórház Infektológiai Osztály kollektívájának, az embert próbáló, koronavírus-járvány elleni védekezésben nyújtott fáradhatatlan tevékenységük, példás helytállásuk elismeréseként (az osztály főorvosa, dr. Kővágó Levente idén megkapta az Év Covid-dolgozója díjat).

A Fejér Megye Díszpolgára kitüntető címet idén két személynek adományozták: dr. Sárkány Ágnesnek, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó Osztály, valamint a Sürgősségi Betegellátó Osztály és Belgyógyászati Intenzív Részleg osztályvezető főorvosának, valamint Szloboda Istvánnénak, aki 1983. február 1-től nyugdíjba vonulásáig közel három évtizeden keresztül először tanácselnökként, majd a rendszerváltást követően polgármesterként vezette szülőfaluját, Nagyveleget, mellette megyei szervezetekben is feladatot vállalt.

Müller Klára százados

A Fejér Megyei Közgyűlés a közbiztonságért végzett kiemelkedő szakmai munkája, valamint a Fejér megye polgárai érdekében végzett önzetlen tevékenysége elismeréseként Müller Klárának adományozta a Salamon Lajos Díjat. A rendőr százados a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon elsőtiszti kinevezésére, egyben alosztályvezető-helyettesi beosztására 2014-ben került sor. Főhadnagyi rendfokozatba 2017-ben lépett. Jelenlegi beosztásában 2018 óta szolgál. Forrónyom-parancsnokként több megyei hatáskörbe tartozó bűncselekmény felderítésében is hatékonyan részt vett. Két alkalommal az Év rendőre díjban részesült. A rendőrség kötelékében felmutatott kimagasló bűnügyi teljesítményével, szakmai elhivatottságával több esetben hozzájárult a megye közbiztonságának megerősítéséhez.

Az ünnepi közgyűlésen számos díjat adtak át a megye kiválóságainak
Fotó: Pesti Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában