így telefonáltunk

2021.09.27. 07:30

Mobil ide vagy oda, a vezetékes azért megvan még

Brousil Csaba

Nyíregyháza, 2013. július 22. Pokol Flóra fõiskolai hallgató, diákmunkás logisztikai feladatokat intéz telefonon a Hübner-H Kft. gyárában Nyíregyházán 2013. július 22-én. A Világgazdaság gazdasági napilap szerint a válság elõtti szintre emelkedett a diákmunka piaca, a felsõoktatással járó nagyobb költségek miatt egyre élénkebben keresik a tanulók a munkavállalási lehetõséget. A német Hübner cégcsoport rendszerellátóként közlekedéstechnikai és gyógyászati ágazatok számára gyárt gumi és mûanyag alapanyagú termékeket. MTI Fotó: Balázs Attila

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

Húsz éve, hogy Dunaújvárosban is átálltak a hat számjegyű telefonszámokra. Húsz éve ez még nagy szám volt, akkor még nagyon sokan használtak vezetékes telefont a városban is. Aztán jöttek a mobilok, ma már inkább azon keresik egymást az emberek. Ez a helyi telefonkönyv vastagságán is látszik, már ha van még telefonkönyv egyáltalán. A telefonfülkék zöme is eltűnt, alig lehet látni mutatóba belőlük. Emlékszem, amikor bejött ez a plusz egy szám. A négyes. Ezt kellett az egyébként könnyen megjegyezhető telefonszám elé biggyeszteni. Aztán megszoktuk, ma már furcsa lenne, ha el kellene hagyni. Mert mobil ide vagy oda, a vezetékes azért megvan még.

Vezető képünk illusztráció.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában