Modern Városok Program Székesfehérváron is

2021.09.08. 09:00

Mintegy 12 milliárdos megyei kórházfejlesztés

A Modern Városok Program keretében 11,5 milliárd forintos kormányzati támogatással megkezdődhet a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház bővítése – tudatta Vargha Tamás, Székesfehérvár fideszes országgyűlési képviselője közösségi oldalán – írja az MTI.

Brousil Csaba

Fejér megye és az egész régió számára is kiemelkedő jelentőségű beruházás lesz Fotó: Facebook

A fejlesztésről Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is beszámolt a közösségi oldalán. A beruházásnak köszönhetően 112 ággyal bővül a kórház onkológiai, pulmonológiai és infektológiai ellátása, valamint az azokhoz kapcsolódó ambulanciák, gondozók, mindez egy közel 6000 négyzetméteres, 3 szintes épületben. A beruházás bontási munkákkal és tereprendezéssel kezdődhet, közben véglegesítik az engedélyes és kiviteli terveket, ami alapján indulhat az új épület építése – közölte a polgármester. Azt is leírta, hogy az új épületben 1-2 ágyas kórtermek kerülnek kialakításra önálló vizesblokkal, akadálymentesített kórtermekkel. Közvetlen lesz a kapcsolat a sürgősségi fogadóhellyel, diagnosztikával, rövidebb, biztonságosabb betegutakat biztosítva ezzel.

Cser-Palkovics András azt is közölte, hogy a Modern Városok Program keretében megvalósuló mintegy 14 milliárdos beruházás részeként egy 1,6 milliárdos eszközfejlesztésről is döntött a kormány, aminek keretében a kórház meglévő épületeinek légtechnikai rendszerének cseréjére is sor kerül. A fejlesztés részét képző külső parkolók pedig már el is készültek. További 80 belső parkoló is készül majd, és felújítják a függőfolyosót is. A teljesítési határidő a szerződéskötéstől számított 730 nap – olvasható Székesfehérvár polgármesterének közösségi oldalán.

Fejér megye és az egész régió számára is kiemelkedő jelentőségű beruházás lesz
Fotó: Facebook

(Összeállította: Brousil Csaba)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában