Rudas

2021.09.01. 08:00

Megszépült környezet várta a diákokat

Augusztus 31-én délután elfoglalhatták kollégiumi szállásukat a diákok a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégiumában. A beköltözőket felújított terek várták.

Brousil Csaba

2021.08.31. Beköltözés a Rudas Szakközép Iskola és Szakgimnázuim felújított kollégiumába Dunaújváros Fotón: Visnyovszki Vivien Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum már augusztus közepén közölt fotókat a közösségi portálon arról a nagy munkáról, amely a Rudas kollégiumában zajlott. A tanévkezdésre a munkálatokkal elkészültek, így megszépült emeleti terek várták a nyár utolsó napján az intézménybe érkezőket. Mint azt Szemenyi Istvántól, a Rudas iskola igazgatójától megtudtuk, a kollégium többéves felújítási időszakon van túl, amelynek elemei pályázati és minisztériumi erőforrásokból valósultak meg, néhány év alatt sikerült szinte teljesen újjávarázsolni az épületet. Ez a közösségi helyiségek megszépítésével kezdődött, majd a tantermek, vizesblokkok és a szobák következtek. Nyáron a folyosók és a folyosószekrények felújítása történt meg.

Az emeleti folyosókat és a folyosószekrényeket újították fel

A kollégiumi szobák négyágyasak, de a jelenlegi kihasználtság mellett három- és négyágyas elhelyezést tudnak biztosítani a diákoknak. A kollégiumban idén 160-170 diák (nagyságrendileg 90 fiú és 70 lány) érkezésére számítanak. A létszámot még módosíthatja a sportolók átigazolási időszaka, tekintve, hogy az intézmény sok, városban sportoló diáknak is biztosít szállást. A kollégiumban lakókkal összesen hét nevelő-pedagógus foglalkozik. A sportoló diákok elszállásolása miatt a kollégium folyamatosan működik hétköznapokon és hétvégéken is, a nyári szünet után legközelebb a karácsonyi időszakban zár majd be az intézmény.

Három- és négyágyas szobák várták a beköltöző kollégistákat. A képen Visnyovszki Vivien
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum kollégiuma elsősorban a centrum iskoláinak diákjait szállásolja el itt, de mellettük a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ diákjai is itt kapnak elhelyezést, illetve külön megegyezés alapján a Pannon Oktatási Központ diákjait is itt szállásolják el. Ezenfelül a már említett sportolók növelik a létszámot, csak a Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia kötelékéből negyvenen, hozzájuk csatlakoznak még a más egyesületben sportoló diákok. Az igazgató elmondta, hogy az aktuális járványügyi előírások betartására maximálisan odafigyelnek, már a beköltözésnél is kötelező volt a testhőmérséklet-mérés és a kézfertőtlenítés a bejáratnál. Törekszenek a biztonságra és a megfelelő higiéniai körülmények megteremtésére, s arra, hogy a kollégiumi életet beindítsák, hogy az otthonuktól távol lévő és a kollégiumban lakó diákok megfelelően tudjanak boldogulni tanulmányaik során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában