kétnapos mulatság

2021.09.23. 10:00

Ismét nagyszabású szüreti fesztivált rendeznek

A szép hagyományú közönségcsalogató esemény központi programjai szeptember 24-én, ezen a hétvégén, péntek délutántól vasárnap hajnalig két színpadon peregnek a jól bevált helyszíneken.

Balogh Tamás

A szüreti fesztivál ingyenesen, de a járványhelyzetre való tekintettel csak védettségi igazolvánnyal látogatható. A beléptető személyzet a védettségi kártyát és a személyazonosításra szolgáló igazolványt a bejáratoknál fogja ellenőrizni.

A péntekre tervezett dunaföldvári szüreti borverseny a közönség által ugyan nem látogatható, de az eredményére sokan lesznek kíváncsiak. Ez a mustra egy, a közelben található borospincében, délután kettőkor kezdődik.

A szüreti hagyományokat őrzik a településen Fotó: Balogh Tamás/archív

A fesztivál hivatalos megnyitójára is ezen a napon, a kisszínpadon (a tér Bölcske utcai végén) este hatkor kerül sor. Ezt követően a Kelenføld együttes koncertjét hallhatják, majd 22 órától kifulladásig a Digital zenéjére lehet bulizni. Még aznap este a legendás Deák-Bill Gyula és zenekara a nagyszínpadon (a Piactéren) 20 órától játssza a klasszikusait.

Szombaton a napi program a szüret ízei főzőversennyel kezdődik. A bográcsok alá 10-kor gyújtanak be. A gyermekek szórakoztatásáról az Eszterlánc játszóházban 10-től 17 óráig gondoskodnak. A Csurgó zenekar „Borbuly, a falánk törpe” című családi koncertjét a kisszínpadon adja elő 11 órától. A főzőverseny és a szüreti borverseny eredményhirdetése a nagyszínpadon 13 órakor lesz.

A hagyományos szüreti felvonulás (aminek az útvonala a Kossuth tér, Kossuth Lajos utca, Sóház utca, Duna utca) 14 órakor indul. Ezután Janicsák Veca lép a színpadra 15 órakor, akit a LÖFAN mazsorettcsoport, fúvószenekarral kiegészülve követ 15.40-től. Feke Pál műsorát 16.20-tól élvezhetik a kilátogatók. Az ilyenkor hagyományos néptáncgála a felvonulók visszatérésével 17 órakor, a fergeteges nosztalgiahangulat az ABBA Tribute Show pedig 19 órakor kezdődik. A kisszínpadon az előbbi varázs az Időutazó Rock Band koncertjével és Dj Fekete műsorával 22 órától folytatódik. A rendezvény teljes ideje alatt borutca, sajtok, büfék és kirakodóvásár várja a közönséget. Balogh Tamás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában