ovifoci

2021.09.30. 07:00

Ezúttal a Római tagóvoda apróságai lettek az elsők

Bár az esős időjárás miatt némileg változott a program, ez cseppet sem szegte az ovisok kedvét, és ismét fergetegesre kerekedett az ovifoci őszi fordulója.

Molnár Emese

Fotó: LI

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ) Gyermek és Ifjúsági Bizottsága hétfőn délelőtt szervezte meg az idei ovifocikupa második fordulóját.

A kicsik komolyan veszik a mérkőzéseket, az óvónők pedig lelkesen szurkolnak nekik
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A nagycsoportos óvodások számára meghirdetett sportos-játékos program első fordulója június 24-én volt a Margaréta tagóvodában. A második, őszi fordulónak pedig az Eszterlánc tagóvoda adott otthont. Mint azt Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára lapunknak elmondta, ez az egyik legkedvesebb rendezvénye a szövetségnek, látva a gyerekek szemében a csillogást, és azt, hogy mennyire élvezik az egész dzsemborit. A focimérkőzéseket igazi játékvezetők irányítják, hogy érezzék a gyerekek, komoly tétje van, de természetesen ilyenkor minden résztvevő ajándékot, kupát és érmeket kap. A cél az, hogy megszerettessék a gyerekekkel a mozgást, a sportolást, és hogy jól érezzék magukat.

Ha szerettek volna, akkor csillámtetkót is készíttethettek az ovisok

A Dunaújvárosi Óvoda mind a tizenkét tagintézményéből részt vesznek nagycsoportos ovisok ezeken a rendezvényeken. Amíg egy-egy csapat a focipályán játszik, a többieket sorversenyek, ügyességi feladatok, kézműves, illetve fejlesztő foglalkozások várják.

Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda vezetője elmondta, idén ez már a harmadik kupa, hagyományos rendezvénynek számít, készülnek is rá az ovisok. Most nem volt kedvező az időjárás a szabadtéri rendezéshez, ám semmiképpen sem szerették volna elhalasztani, mivel nagyon várták már a gyerekek és a szponzori ajándékok is felsorakoztak.

Ügyességi feladatok és sorversenyek is voltak a kínálatban

Úgy döntöttek, hogy a mérkőzéseket az Eszterlánc tagóvoda tornatermében tartják, a csoportszobákban voltak a kézműves foglalkozások, az épület folyosóin pedig az ügyességi próbatételek. A rendezvény megvalósulását több szervezet és cég támogatta, a Shell Magyarország Kft. például írószereket, rajzeszközöket ajánlott fel, amelyből mindegyik óvoda kapott.

A Campus Étterem csokikkal, a Zalagast Kft. gyümölcskosarakkal, a Diablo pizzéria pedig az elmaradhatatlan pizzákkal igyekezett a gyerekeket kellő energiával felvértezni. Ezt a fordulót a Római városrészi tagóvoda nyerte. A kupasorozat utolsó, harmadik fordulója december elején lesz. Az az óvoda nyeri a vándorserleget, amelynek ovisai a legtöbb gólt rúgják a három forduló eredménye alapján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában