Perkáta

2021.09.06. 16:00

Elkezdődött a tanév a Hunyadi iskolában is

Horváth Dóra

Háromszázharminc tanulóval kezdődik az új tanév Perkátán, a Hunyadi Mátyás Általános Iskolában. Az első osztályosokat a nyolcadikosok vezették be kézen fogva a tanévnyitó ünnepségre, amit az iskola előtti parkban tartottak meg. A Himnuszt követően az 1.a osztályból Fe­jér Hanna és Nagy Noémi szavalta el az Első nap az iskolában című verset a megjelent diákok, pedagógusok és szülők előtt. A szót Szilasy László, az iskola igazgatója vette át, aki köszöntő beszédében üdvözölte a mostani tanévben az új és a régi diákokat egyaránt.

Tanévnyitó az iskola előtti parkban
Fotók: Horváth Dóra

– Minden iskola életében az egyik legfontosabb esemény az elsősök fogadása, mert ti vagytok a legkisebbek, de higgyétek el, a ti vagytok a legnagyobb reménységeink – mondta Szilasy László beszédében. – A legkisebb gyermeknek járó külön figyelmet, szeretetet kapjátok meg diáktól, pedagógustól egyaránt.

Szilasy László köszöntője

Az igazgató felhívta mindenki figyelmét arra, hogy a járványügyi helyzet még mindig tart, így fokozottan figyelnek az egészségügyi előírások betartására. Felsorolta az intézményben tanító pedagógusok nevét, akiket szintén köszöntött a 2021/2022-es tanévben, valamint megköszönte az adminisztratív és technikai dolgozók tanév-előkészítő munkáját is.

Az igazgató beszédét követően újabb szavalat hangzott el, ezúttal az 1. b osztályos Kis Dorottyától, aki Matos Maja Elsős leszek című versét mondta el a jelenlévőknek. A tanévnyitó ünnepség a Szózat taktusaival zárult, majd minden osztály bevonult a saját termébe, ahol az osztályfőnöki órák keretein belül beszámolhattak a nyári élményeikről, átvehettek tankönyveiket, s órarendjüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában