Ismét várja a felajánlásokat az Útkeresés

2021.08.06. 08:00

Számos családnak nyújtanak segítséget

Az elmúlt évek statisztikái szerint a magyar családok jelentős részének komoly gondot jelent a beiskolázás, a tanévkezdés.

Szabó Szabolcs

Fotó: © Zsedrovits Enikő

A rászorulók számára – az utóbbi évek hagyományait követve – ismét gyűjtési akciót indított az Útkeresés Segítő Szolgálat Család- és Gyermekjóléti Szolgálata.

Az intézmény várja felajánlóktól az új vagy már feleslegessé vált, de még jó állapotban lévő, használható iskolai szereket. Az alábbiakat várják a szervezők: iskolatáska, tornazsák, tolltartó, íróeszközök, üres füzetek, rajzlap, iskolai ünneplő- és tornaruha, cipő.

Segítség a tanévkezdéshez – továbbra is várják a felajánlásokat az Útkeresés szakemberei Fotó: archív

„Ám elsősorban tanszereket, taneszközöket gyűjtünk, de szívesen fogadunk még használható, jó állapotban lévő játékokat, társasokat, mesekönyveket is. Az összegyűlt adományok kiosztására, az intézmény nyár végi rendezvényén, a Játékfesztivál keretei között kerül sor. A felajánlásokat nyitvatartási időben tudjuk fogadni az Útkeresés Segítő Szolgálat címén, Dunaújváros, Bartók B. u. 6/b. A gyűjtés szeptember első hetéig tart – fogalmazott lapunknak küldött tájékoztatójában az intézmény részéről Árgyelán Anikó családsegítő, aki az augusztus végén esedékes ünnepi Játékfesztiválról is szólt:

– Idén augusztus 24-én rendezzük az immáron hagyományos Játékfesztivált, ahol az összegyűjtött adományok átadása mellett még számos esemény is várja majd az érdeklődőket. Így lesz a fiatalok számára egy különleges, izgalmas hétpróba is, amelyen bizonyíthatják tehetségüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában