Dunaújvárosi Egyetem

2021.08.27. 14:00

Ötven év után találkoztak ismét az első végzősök

Egykori tankörtársak találkoztak szerdán délután a Dunaújvárosi Egyetem főépületében, hogy első diplomaosztójuk után ötven évvel átvegyék díszoklevelüket. Az 1971-ben végzett üzemmérnök-hallgatók tapssal köszöntötték egymást és kiváló hangulatban ünnepeltek.

Szabó Szabolcs

Fotó: LI

Az 1971-ben végzett üzemmérnök-hallgatók szerdán délután először az egyetem főépületének 311-es termében találkoztak, majd 17 órától már az intézményi fogadás következett.

Az 1971-ben végzett üzemmérnök-hallgatók tapssal köszöntötték egymást, majd ünnepeltek
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

„Tisztelettel és elismeréssel köszöntjük önöket ismét az alma mater falai között – hangzott el. A Dunaújvárosi Egyetem történetének színfoltjai mindig is maguk a diákok voltak, és lesznek a jövőben is. Amikor az intézmény megkezdte működését, az alapítók csak remélhették, hogy hosszú távon is sikeres felsőoktatási bázist hoznak létre. Mi a jelenben már tudjuk, hogy az alapítók szándéka megvalósult. Ennek egyik jeles bizonyítéka, hogy 2021 augusztusának végén, éppen ötven éve, 1971-ben végzett üzemmérnököket üdvözölhetjük azon az egyetemen, amely büszke hagyományaira, múltjára és az itt végzett diákjaira is – e szavakkal köszöntötték a fél évszázada végzett hallgatókat szerdán délután a campuson. A jubileumi évforduló alkalmából rendezett ünnepi találkozón az egykori Nehézipari Műszaki Egyetem Kohó- és Fém­ipari Főiskolai Kar metallurgus, vas-, acél- és fémkohászati üzemmérnökei számára dr. Kadocsa László, a DUE professzor emeritusa adta át az elismerő okleveleket.

Csór Gabriella átveszi a díszoklevelét dr. Kadocsa Lászlótól

Kadocsa László beszédében bemutatta az intézmény elmúlt ötven évének történetét, a folyamatos változást és mindazon kihívásokat, amelyeket a rangos intézmény átélt. „Bízunk abban, hogy a jelenleg is zajló változásoknak köszönhetően intézményünk tovább erősödik és fejlődik – fogalmazott Kadocsa.

A hivatalos ünnepség végén díszoklevelet vehetett át: Csór Gabriella, Czifra József, Deák Ferencz, Hujber Imre, Jung Károly, Németh Gyula, Szabó János, Szilárdi János, Topál Péter, Tóth Albert, Zádori János.

A tervek szerint az 1971-ben végzett hallgatóközösség idén szeptember végén újra találkozik a campuson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában