közös örömzene

2021.08.22. 20:00

Közép-Európa legnagyobb rockzenekara a Szalki-szigeten

Ilyen még itt nem volt! De reméljük, még lesz! Szombaton elözönlötték a zenészek, egy napra átvették a hatalmat a Szalki-szigeten. Ezen a napon minden a zenéről szólt, egymás mellett adta át magát az együtt muzsikálás élvezetének profi és amatőr, fürdőszobai és nagyszínpadi énekes a City Rocks dunaújvárosi koncertjén.

Balla Tibor

Fotó: LI

A CityRocks közösségi eseményét nevezik Magyarország legnagyobb könnyűzenei flashmobjának, de Közép-Európa legnagyobb rockzenekarának is. Az olasz Rockin1000 úttörő megmozdulásának mintájára létrejött kezdeményezés célja, hogy az élő zenét, főként a rockzenét minél több emberhez juttassák el, valamint, hogy a profi és gyakorlott zenészek mellett olyan amatőr zenészeknek is koncertélményt tudjanak adni, akik eddig csak otthon, magukban tudtak zenélni.

Gajda Ferenc főszervező (dob) ugyan kora délután még nem tudott pontos létszámadattal szolgálni, de az biztos, hogy négy- és ötszáz közé tehető azon muzsikusok száma, akik a színpadi zenekarral (Hévizi Mariann, Makári Zoltán, Dér István Bambi, Rébék-Nagy Dávid – ének; Hegyi Pál, Deák Attila – gitár; Hímer István Fraser, Tátrai János Tátó – basszusgitár; Kilián Imre – dob) együtt játszották, énekelték el az előre betanult repertoárt: Medley – AC/DC (Back in Black), Black Sabbath (Iron man), Led Zeppelin (Heartbreaker), Blink-182 – All The Small Things, Bryan Adams – Summer Of 69, Amy Winehouse – Rehab (rock cover), Pink Floyd – Another Brick In The Wall (rock cover), Linkin Park – New Divide, Depresszió – Nem akarok elszakadni, Republic – Neked könnyű lehet, Quimby – Hoppá!, Tankcsapda – A Rock & Roll Rugója.

A nyolcéves Czutor Simon nem volt megilletődve a színpadon
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Az biztos, hogy életre szóló élmény marad mindenkinek, aki részt vett benne, különösen azoknak, akiknek a házassága innen indul útjára. Ugyanis Révész Zsolt (az esemény kommunikációs vezetője, basszusgitáros) és Dér István Bambi (az egyik énekes, aki a castigban is segédkezik) a színpadon, nagy nyilvánosság előtt kérték meg párjaik kezét, és ők igent is mondtak.

A hangulatra nem lehetett panasz a koncerten

Az utánpótlás is biztosított, ugyanis a legfiatalabbak is kivették a részüket a koncertből (amiből egy professzionális klip is készül), a Blink nótában a nyolcéves Czutor Simon (aki a Belmondo énekese, Czutor Zoltán öt gyermekének egyike) basszusgitározott a színpadon, a Republic számában és a Pink Floyd klasszikusban is közreműködött a dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola kórusa. A legidősebb résztvevő címét kis híján elvitte a dunaújvárosi Dálnoki Sándor (gitár), ám a délután folyamán a maga 72 esztendejével megérkezett egy nála idősebb zenész, így erről lecsúszott.

Tekintet nélkül korra és nemre bárki részt vehetett az eseményen

Nem csak az eseményt nyitotta meg, de beállt az énekesek közé is Pintér Tamás polgármester. Sajnos rajta kívül meglehetősen kevés újvárosi résztvevőről számolhatunk be. Különleges látvány- és hangzóelem volt a Dobolda Taiko dobosainak csoportja Varga Tamás vezetésével, és egészen biztosan mindenki emlékezni fog Sintér Doktor zászlós, gitáros, csörgődobos folyamatos show-műsorára.

A móriczos kórus tagjainak is örök emlék marad ez a nap

Bár a főszervező az esemény előtt még azt mondta, ez egy vándorcirkusz, és nem tér vissza sehová, a végén már felmerült a lehetősége, hogy visszatérnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában