fotókkal

2021.08.02. 07:00

Jégverést hozott a zivatarzóna – Frissítve

Szabó Szabolcs

Frissítés – Barotában kidőlt fenyőfa nagyfeszültségű vezetékre dőlt, meggyulladt, majd begyújtotta az aljnövényzete

Frissítés (08.02) – 7:00, MTI

Országos összesítő - Vasárnap országszerte több mint ezerháromszáz helyre riasztották a tűzoltókat a viharos időjárás miatt, jellemzően útra borult fákhoz, megrongálódott épületekhez. A vezetékszakadások miatt 140 településen részleges vagy teljes áramkimaradások voltak – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfő reggel az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a vasárnap délutáni viharban csaknem száz épület rongálódott meg, százhetven esetben kidőlt fák akadályozták a közúti forgalmat, kilenc esetben pedig a vasúti közlekedésben okoztak fennakadásokat, valamint több tucat helyen az elektromos vezetékek sérültek meg a viharban.

A legtöbb beavatkozás Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében volt, de Somogy és Borsod megyében is a szokásosnál többször riasztották a tűzoltókat.

Frissítve – 21:23

A katasztrófavédők ezen a szakaszon végeztek a kárelhárítással és felszabadították az útszakaszt Mezőfalva – Hantos között. A folytatásban Sárbogárdra mentek tovább a mezőfalvi önkéntesek.

Frissítve – 19:35

Több száz méteren keresztül fák dőltek az úttestre Mezőfalva és Hantos között. A Mezőfalvi Önkéntes Tűzoltók jelenleg is vágják a gallyakat. Világos puszta magasságában már elhárították a legnagyobb akadályt. Most folytatják Hantos felé is. A helyszíni információk szerint 1-2 óráig tartanak az elhárítási munkák. A szakaszon teljes útzár van érvényben. Kerülni Kislók fele lehet.

Fotók: Horváth László


Vasárnap délután Rácalmást is elérte az országon áthaladó zivatarzóna, amely jégesőt is hozott magával. A településen több fát is kicsavart az erős széllel érkező vihar, több utcában még jelenleg sincs áramszolgáltatás. A dunaújvárosi tűzoltóság emberi, valamint az E.On szakemberei jelenleg is dolgoznak a viharkárok felszámolásán, a keletkezett hibák elhárításán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában