Parázs Varázs

2021.08.23. 08:00

Grill, tárcsa, bogrács és BBQ smoker is volt

Az augusztus 20-i városi rendezvény hivatalosan kora délután, a polgármesteri köszöntővel és az egyházközség képviselőinek kenyérszentelésével vette kezdetét a Szalki-szigeten. Ekkora már felszerelkeztek azok a sütögető, főző csapatok, amelyek előzetesen beneveztek a Parázs Varázsra.

Molnár Emese

Fotó: LI

Ez volt a városlakók körében az egyik legnépszerűbb nagyrendezvény, amelyet mindig május végén, a háromnapos családi hétvége részeként tartottak meg. Tavaly a járványügyi helyzet miatt nem szervezték meg, idén pedig úgy döntött az önkormányzat, hogy az államalapítási ünnepségen biztosítanak lehetőséget az össznépi sütögetésre.

Verseny nem volt, az ételeket a csapattagok zsűrizték
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A városi rendezvény szervezésével megbízott Euroshow Kft. vezetője, Pető Zsolt elmondta, hogy mindent összevetve százkilencvenkét asztalfoglalás volt. A helyszín újnak számított; az alsó Duna-part helyett most a Szalki-szigeten állították fel a sörpadkészleteket a csapatok számára, a Szigeti útról a kemping bejáratáig vezető út vonalában, a füves területen. 10 órától lehetett bepakolni, majd kezdődhetett a sütés-főzés.

Ínycsiklandozó illatok szálltak

A jókedvű, lelkes asztaltársaságok vegyes technikát választottak a gasztronómiai költeményeik elkészítéséhez: grill, tárcsa, bogrács és még BBQ smoker is volt a felhozatalban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában