Dunaújváros/Dunaföldvár

2021.08.16. 10:00

Az iskolakezdéshez kívánnak adományokkal segíteni

A kormány által biztosított ingyenes tankönyveken túl a szülőknek nagy kiadást jelent még a füzetek, írószerek és egyéb tanszerek. Ebben próbál segíteni a látóterünkbe került szervezet és magánkezdeményezés is.

Kállai Félix

Egy adományozó lcd televíziót ajánlott fel a mórásoknak

Fotó: olvasói

A szeptemberi iskolakezdés bizony nem olcsó mulatság. Szerencsére Magyarországon a köznevelésben és a szakképzésben tanuló valamennyi diáknak biztosítják az ingyenes tankönyveket. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára, Maruzsa Zoltán nemrég elmondta, hogy 2010 előtt 7,5 milliárd forintba kerültek a tankönyvek a központi költségvetésnek, 7,5 milliárd forint költség pedig a családokra hárult. Az államtitkár azt mondta, az állami tankönyvellátással – bár időközben az alapanyagok és az élő munka ára is nőtt -, jó minőségben, olcsóbban állítják elő a tankönyveket. Összességében a tankönyvjegyzéken a mostani tanévben felhasználható módon 2559 tankönyv, taneszköz szerepel, ezek 60 százaléka állami kiadvány – ismertette Maruzsa Zoltán.

Már érkezett több tanszercsomag

Helyi magánemberek segítenek

Veres Edina és lelkes csapata már többször segített rászoruló gyermekeken. Edina gyermekkorában szegény családban nőtt fel, nagybátyja nevelte, így a szíve felnőttként arra indította, hogy karácsony előtt szebbé tegye a rászoruló családok gyermekeinek a karácsonyát. Most újabb gyűjtésbe kezdett a lelkes csapat. A dunaújvárosi Móra Ferenc Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és tanulói számára szeretnék könnyebbé tenni az iskolakezdést. Már most több felajánlást kaptak, olyat is, amire nem is számítottak, például egy LCD televíziót. Edina kéri a helyi és környékbeli lakosokat, aki megteheti segítsen az iskolakezdésben a nehezebb körülmények között elő tanulóknak. Elsősorban füzeteket, írólapokat, rajzlapokat, vonalzókat, körzőket, számológépeket, tollakat, ceruzákat, radírokat, festékeket, ragasztókat, iskolatáskákat várnak és minden olyan hasznos cikket, ami az iskolásokat segíti a tanulás során. Veres Edina várja a hívásokat a +3630 483 7818-as telefonszámon.

Egy adományozó lcd televíziót ajánlott fel a mórásoknak

Segít a Re-Formáló is

Az enni adok dobozokat üzemeltető Re-Formáló nonprofit szervezet évek óta segíti az iskolakezdést. Dunaföldváron szép mennyiségben kaptak tanfelszerelést, melyet a szervezet helyi kis csapata osztja ki hamarosan. Aki szeretne ebből a tanszeradományból részesülni, küldjön egy bemutatkozó levelet a [email protected] email címre és írja meg a gyermekek számát, iskolai osztályát, illetve azt, hogy milyen tanfelszerelésre lenne szükségük. A tanfelszereléseket a készlet erejéig tudják ingyenesen biztosítani a támogatásban részesülő családok részére, melyet személyesen adnak át nekik.

Fotó: archív / Re-formáló egyesület

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában