ajándék a kórháznak

2021.08.06. 11:30

A mosolyukat adták más gyógyulásáért

Két új, könnyen hordozható EKG-készüléket, valamint azok mobilitását szolgáló hordozókocsikat ajándékozott a Hankook Tire Magyarország Kft. a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház számára. Tegnap délelőtt birtokba is vehették az érintettek.

Balla Tibor

2021.08.05. A Hankook két darab mobil EKG készüléket adományozott a kórháznak Dunaújváros Szent Pantaleon Kórház Fotón: Dr. Parrag József főorvos, belgyógyászat vezeő, Dr. Kecskés Borbála PhD infektológia osztály osztályvezető Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Az eseményen részt vett többek között Kim Hyung Yun, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, dr. Mészáros Lajos, a Szent Pantaleon Kórház igazgatója, dr. Parrag József, a belgyógyászat osztályvezető főorvosa, és dr. Kecskés Borbála, az infektológia osztályvezető főorvosa.

Dr. Parrag József, dr. Kecskés Borbála, dr. Mészáros Lajos és Kim Hyung Yun
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Az abroncsgyártó két Mindray BeneHeart R3 típusú hordozható EKG-készüléket ajándékozott a kórház számára egymillió forint értékben. Az alkalmat egy dupla évforduló adta, a Hankook idén ünnepli alapításának 80., a rácalmási gyár pedig alapkőletételének 15. évfordulóját. Az ötlet az volt, hogy Instagram-stílusban készítettek egy évfordulós fotókeretet, és legalább 200 hankookosnak kellett fényképezkedni benne ahhoz, hogy a gyár az adománnyal támogassa a kórházat. A rendelkezésre álló három hét alatt a gyár valamennyi részlege kifejezte támogatását, volt, ahol csaknem a teljes csapat kamera elé állt, így összesen 215 kép készült.

Dr. Mészáros Lajos kórház­igazgató így fogalmazott: „a Hankook megkérdezte, milyen eszközre lenne a legnagyobb szükségünk ebben az értékben. Két EKG-készülék és a hordozókocsik beszerzését már huzamosabb ideje terveztük, ezért egyértelmű volt a válaszunk.”

„A járvány megjelenése óta mindannyiunkban tudatosult, hogy az egészség valóban a legnagyobb kincsünk. Mi, a Hankooknál úgy gondoljuk, hogy kötelességünk támogatni azon szakemberek munkáját, akik nap mint nap a mi egészségünk megóvásáért fáradoznak. Rendkívül büszke vagyok a rácalmási gyár dolgozóira, amiért ilyen szép számban vettek részt ebben a kezdeményezésben. Szó szerint a mosolyukat adták mások gyógyulásáért” – mondta Kim Hyung Yun, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, aki érkezése óta először állt a nyilvánosság előtt a járvány miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában