online olvasási verseny

2021.07.14. 08:00

Kötelező három könyv, tízfordulós feladatsor

A rendhagyó tanév ellenére számos tanulmányi versenyt hirdettek meg, voltak új és hagyományos megmérettetések is.

Molnár Emese

A Szent István Egyetem online olvasási versenyére immáron tizenegyedik alkalommal várták a 4–5. osztályos tanulók jelentkezését. A Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola két csapata is benevezett, az Olvasóboszik (Dankó Flóra, Kende Vivien, Kőszegi Emese, Maczkó Viktória) és a Kihívók (Horváth Lujza, Mozsár Dávid, Petrovics Gergő, Takács Viktória). Ők mindannyian az 5.b osztály diákjai, akiket Wächter Anita készített fel a teljes tanévet átölelő versenyre.

A gárdonyis Olvasóboszik csapata
Fotó: az iskola felvétele

A csapatoknak három könyvet kellett elolvasniuk (Bosnyák Viktória: Tündérboszorkány, Kertész Erzsi: Panthera – A hógömb fogságában, Ecsédi Orsolya: Banyavész), és ezekhez kapcsolódóan ­kilenc fordulóban kellett különféle játékos feladatokat megoldaniuk, tavaly októbertől kezdődően. Mint arról a Gárdonyi-iskola beszámolt, a többi között hangjátékot, bemutat­kozó prezentációt és könyv­ajánló videót is készítettek a fiatalok.

A döntő, vagyis a tizedik forduló június 9-én volt, amelyet szintén online formában tartottak meg. Országosan hetven csapat jutott a fináléba, köztük a dunaújvárosi Olvasóboszik is. Itt is izgalmas kihívások elé néztek a diákok, például tündérből boszorkányt kellett „varázsolniuk” egy rajzolóprogram segítségével. A gárdonyisoknak a kitartó munkájuk eredményeként végül az ötödik helyezést sikerült elérniük.

Wächter Anita tanítványai a Magyar Versmondók Egyesülete és a NépmesePont által szervezett Táltos világ elnevezésű online vers-, ballada- és mesemondó verseny területi fordulójában is szerepeltek, amelyen Halasi Míra (5.a) ezüst, Somogyi Angelika Kármen (5.a) pedig arany minősítést kapott. Angelika továbbjutott a fővárosban megrendezett országos döntőbe, ahol az előadását ezüst minősítéssel jutalmazta a zsűri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában