gólyamentés

2021.07.26. 09:00

Ismét madarat mentettek a mezőfalvi önkéntes tűzoltók

Áramütést szenvedett gólya köszönheti az életét a gyors segítségnek.

Horváth László

Itt már jobb színben van

Ha baj van, akkor a tűzoltókra, önkéntes tűzoltókra, polgárőrökre, mentősökre, a katasztrófavédőkre, állatvédőkre minden körülmények között számíthatunk. Utóbbi tevékenység az állatmentés azonban nem csak az állatmentők privilégiuma, de nem egyszer jeleskednek benne a tűzoltók is. Így volt ez a napokban is, amikor áramütést szenvedett gólyafiókát kellet sürgősen orvoshoz szállítani és ezzel megmenteni az életét. Pethes Bálint mezőfalvi önkéntes tűzoltó adott hírt közösségi oldalán a legújabb madármentési történetről.

Áramütést szenvedett, de nem hagyták magára

Gondolhatnánk hogy szépen lassan zöldül Mezőfalva Nagyközség Önkéntes Tűzoltó Egyesülete, pedig ha belegondolunk jobban, egyértelmű, hogy a kezdetekor is már nem csak az emberélet és az épített környezet mentésében aktív, hanem a természetes környezetünket is számtalan alkalommal mentik, igaz nem ilyen hálás és látványos formában! De minden egyes illegális égetés (kiemelten a hulladék és kábel égetés) során a környezetet érő nagyon súlyos károk gyors és hatásos elhárítására fordított energia épp ilyen fontos és sokkal nagyobb siker! Igaz ezek a sikerek sokkal kevesebb hírértékkel hatnak és ugyan rengeteg természeti értéket ment az ÖTE ilyenkor is DE sajnos elenyésznek az eredmények a rengeteg szemét, és az azt égetők kitartó természetrombolása mellett. Tegnapi nap Dunaföldváron, egy gólya magasfeszültségű oszlopnak repülve szenvedett áramütést és nyaki sérülést! A szerencsének köszönhető, hogy a helyszínen tartózkodott Mezőfalva Önkéntes Tűzoltó Egyesületének bajtársa, valamint László Veinbach és kedves családja, ezért viszonylag gyorsan, megfelelő ellátásban részesült a sérült madár! László a mentési feladat oroszlánrészét vállalva, autójában szállította a Fővárosba a sebesült Kelét! Mezőfalva Önkéntes Tűzoltó Egyesület másik bajtársának közbenjárására, a Fővárosi Állat- és Növénykert klinikája megfelelő tájékoztatást kapva, azonnal tudta fogadni és kezelni a szerencsétlenül járt madarat! Köszönjük Veinbach Lászlónak és családjának a segítséget! Sérült gólyánk már virgonckodik, de még pár napig megfigyelés alatt tartják.”

Itt már jobb színben van

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában