Mezőfalva

2021.07.08. 10:00

Határidőre szeretne végezni a kivitelező cég

Felgyorsultak az események két hét alatt: kiásták már a mezőfalvi bölcsőde alapját

Horváth László

A második héten már vasalat készül és betonoznak

Fotó: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

Két hete adtunk hírt az épülő mezőfalvi bölcsőde alapkő-letételéről. Az eltelt két hét alatt alaposan felgyorsultak az események. Az ünnepélyes pillanatokat követően rögtön munkagépek vették birtokba a területet. Jelenleg az alapozás, vasszerkezet-szerelésnél tart a beruházás.

Az alapkő letétele után gyorsan nekiálltak alapot ásni

Simon Zsolt, a beruházás kivitelezője lapunknak elmondta, minden igyekezetükkel azon vannak, hogy a megadott keretek között és határidőre átadhassák az épületet. Már kiásták a kétszázhúsz méternyi alapot, és ezen a héten szerdára várják a százhúsz köbméter betont. A hétvégére szeretnék a földfelszínt elérni, ami után jöhet a zsalukő, a szigetelés, és a további építőelemek. A következő hetekben a falazással még látványosabb szakaszába érkezik majd az építkezés.

A mezőfalvi új gyermekgondozó-nevelő intézmény a magyar kormánytól kapott közel háromszázmilliós támogatásból valósulhat meg. Két csoportszobában huszonnyolc bölcsődés korú gyermeket tudnak majd elhelyezni.

A megcélzott tervek szerint az épület 2022 szeptemberében fogadhatja a kisgyermekeket.

A második héten már vasalat készül és betonoznak
Fotók: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában