jegyzet

2021.06.23. 08:00

Tovább is van, mondjam még?

Orbán Viktor miniszterelnök évadzáró beszédében felhívta arra a figyelmet, hogy az országra legalább annyira veszélyes Gyurcsány Ferenc, mint a koronavírus. Teljesen igaza van.

Agárdy Csaba

Ennek a sokat szenvedett népnek már csak az hiányzik, hogy Gyurcsányék hatalomra kerüljenek. Azért azt megkockáztatom, hogy a magyar történelem során senki nem tett annyit a magyarság, az ország ellen, mint Gyurcsány Ferenc. Ő gonosz, a jóindulat szikrája nélkül. Elég csak annyit megemlíteni, amikor a közelmúltban a Hír TV egyik munkatársának bokasérülést okoztak az emberei, arra a kérdésre, hogy mit szól hozzá, csak annyit válaszolt: Örülök neki! De térjünk lényeges dolgokra! Jövőre parlamenti választások lesznek, a jelek szerint két csapat játszik, a Fidesz–KDNP és a többiek, akik minden – talán nem is létező – elvüket föladva szövetkeznek, mert van egy közös ellenségük, Orbán Viktor. De ez sem teljesen igaz. A tény: cél minden áron a hatalom megszerzése. Kimondva, vagy kimondatlanul, de ennek az Orbán ellenes összefogásnak Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök a mozgatórugója. És ahogy annak idején Torgyán József kisgazda vezető mondta, „az eb itt van elhantolva”.

Nem véleményt nyilvánítva, csak tényeket közölve. Annak idején Medgyessy Péter miniszterelnök bevette a kormányába Gyurcsányt gyermek, ifjúsági és sportminiszterként. Majd miután Gyurcsány gusztustalan módon megfúrta Medgyessyt, és ő lett a miniszterelnök, ennek a talpig érzelemdús embernek mi volt az első lépése? Megszüntette a gyermek, ifjúsági és sportminisztériumot, aminek előtte vezetője volt. De az is legendás, amikor kijelentette, akinek nem tetszik, ami az országban folyik (miközben ő volt a miniszterelnök – a szerk.), az elmehet, majd „remekül” kampányolt a kettős állampolgárság ellen, amivel a határon túli magyarok egyenjogot kaptak volna és kaptak is később az anyaországban élőkkel. Kíváncsi lennék arra, ha Gyurcsány Ferenc családja például Romániában maradt volna, ahol 1920. június 4-én azt mondták, bozgor, vagyis hazátlan vagy, és ha megszólalsz magyarul, börtönbe zárunk, mit tett volna?!

Tovább is van, mondjam még?

Vezető képünk illusztráció.

 

Ezek is érdekelhetik