„Nem a falakban rejlik”

2021.06.23. 14:00

Országos szinten is számos komoly eredményt ért el a Petőfi

Kedden délután a Petőfi iskola udvarán nemcsak a jeles bizonyítványok kaptak tapsot, hanem két kiváló pedagógust is díjaztak.

Szabó Szabolcs

Fotó: Zsedrovits Eniko

„Az iskola dolga, hogy megtaníttassa velünk, hogyan kell tanulni, hogy felkeltse a tudás iránti étvágyunkat, hogy megtanítson bennünket a jól végzett munka örömére és az alkotás izgalmára, hogy megtanítson szeretni, amit csinálunk, és hogy segítsen megtalálni azt, amit szeretünk csinálni.” – idézte Tompa Mihályt Rideg István igazgató, aki beszédében kifejtette:

Kedden búcsúztatták a tanévet a petőfisek Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

– Nehéz, ám egy szép tanévet tudhatunk magunk mögött. A koronavírus harmadik hulláma sajnos ezúttal is közbeszólt, ám az utolsó hónapokban, hetekben próbáltunk pótolni mindent, amit lehetett: tanulmányi elmaradásokat, versenyt, iskolai eseményeket. A pedagóguskollégák felkészültsége, a szülők támogató hozzáállása és a diákok szorgalma átsegített bennünket ezen a roppant nehéz időszakon. Szomorú azonban, hogy idén is elmaradt a legendás Petőfi gála, ám bízom benne, hogy jövőre, amikor iskolánk fennállásának 50. évfordulóját ünnepelhetjük, majd tarthatunk egy olyan gálaműsort, csak hogy megmutassuk, milyen is az a petőfis virtus.

Gálosfai Tímea intézményvezető-helyettes és Árvai Gyöngyi intézményvezető-helyettes a tanévzáró díjátadón

Az igazgatói értékelés után két kiemelkedő díjat adtak át a tanévzárón.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Elismerő Oklevelét kiemelkedő szakmai tevékenységének elismeréseként vehette át Tassy Zsuzsanna pedagógus és Rideg István.

Mint a méltatásban elhangzott, Tassy Zsuzsanna tantárgyait kiemelkedő szakmai tudással tanítja. A gyerekek tudását lelkiismeretesen bővíti. A felkészítés során önbizalomhoz, sikerélményhez segíti a diákokat. Ugyanolyan fontos számára a gyermekek nevelése, mint a tárgyi tudás. Minden pedagógustársa elismeri szakmai tudását, segítőkészségét.”

„Rideg István immáron 13 éve a Petőfi Sándor Általános Iskola pedagógusa, helyettes vezetője, megbízott igazgatója, majd intézményvezetője. Egykori vezetői pályázatának mottója így szólt: „az iskola ereje nem a falakban van”, ez a gondolat híven tükrözi látásmódját, szakmai hozzáállást. Több mint 41 éve tanít, ebből 35 évet fordított a dunaújvárosi diákok oktatására, nevelésére. Dolgozott a József Attila Általános Iskolában, majd a Gárdonyiban és a Petőfiben. Komoly szerepet kapott mindenkori munkájában az intézmény(ek) menedzselése, az innovatív gondolkodás. Folyamatos fejlesztésre törekszik az iskola védelme és mindenkori fejlesztése érdekében” – fogalmazott a méltatásokat idézve Gálosfai Tímea. Mindkét kiváló pedagógust vastaps köszöntötte a Petőfi iskola udvarán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában