Kulcs

2021.06.10. 08:00

Nyitott a lehetőség a mielőbbi csatlakozásra

Ha rákötünk a csatornára, nyerünk: csökkenő környezeti terhelést, vagy akár utalványt is

Török Tímea

A csatornázással komfortosabb lesz a lakókörnyezet

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Végre a település lakói számára is megnyílik a lehetőség a szennyvízcsatorna-hálózathoz való csatlakozásra. A rákötéssel csökken a vízhasználatból adódó környezeti terhelés, és kiküszöbölhetővé válnak a helytelen szennyvízkezelés egészségügyi kockázatai – olvasható a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. sajtóközleményében.

A vállalat munkatársai a kulcsiakat arra biztatják: mielőbb kössenek a szennyvízcsatorna-hálózatra, és vegyenek részt az ahhoz kapcsolódó nyereményjátékban is. A kulcsi rákötésekhez társuló kedvezmények a társaság „Vízbázisvédelem és tudatos vízfelhasználás a klímaváltozás korában” elnevezésű ­KEHOP-projektje keretében valósulnak meg.

Mostantól tehát az eddig egyáltalán nem csatornázott Kulcs háztartásai is csatlakozhatnak a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. által üzemeltetett szennyvízcsatorna-hálózathoz. A csatornabővítésnek köszönhetően a kulcsiak a jelenleginél sokkal egészségesebb és komfortosabb lakókörnyezetben élhetnek, ugyanakkor nem kell többé a vízhasználatból keletkező szennyvíz egyedi tisztításának, az egyedi vízgyűjtőürítésének fáradságával és költségével vagy a talajterhelési díj megfizetésével törődniük.

– A csatornahálózat bővítésének egyik legfontosabb célja, hogy a vízhasználatból fakadó környezeti terhelést csökkentsük. Annak érdekében, hogy a kulcsiak is minél tovább élvezhessék a szennyvízcsatorna-hálózatra való csatlakozás előnyeit, nem szabad elfelejteniük: a csatorna nem szemetes. Mindenkit arra kérünk, hogy a lefolyókba semmi olyasmit – életmaradékot, használt sütőolajat, tampont, vattát, nedves törlőkendőt, pelenkát, macskaalmot, virágföldet – ne dobjanak, ami a csatornahálózat és a tisztító telepek működését zavarhatja – hívja fel a figyelmet Lakatos Edina, a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. sajtószóvivője.

Azok a kulcsi lakosok, akik 2021. június 30-ig nyilatkoznak arról, hogy igénylik a rákötést, most duplán nyerhetnek: a kedvezményes szakfelügyeleti díjon túl ugyanis a DRV által hirdetett nyereményjátékban is részt vehetnek – a szennyvízelvezető hálózatra újonnan rákötött felhasználóik között ajándékutalványokat sorsolnak ki.

A csatornázással komfortosabb lesz a lakókörnyezet
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

További információk: https://www.kulcs.org/csatorna/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában