Rangos elismerés

2021.06.23. 10:00

Köszönet a Hősöknek díjat kapott dr. Jobbágy Lajos

Tavaly alapították a Köszönet a Hősöknek díjat. Az idei díjazottak között dr. Jobbágy Lajos, a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház orvosigazgatója is szerepelt, aki fáradhatatlan, lelkiismeretes, precíz munkájának elismeréseként „Szent Corona” emlékérmet vehetett át. Az ünnepélyes átadás Budapesten, a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban volt.

duol.hu

20210226 Dunaújváros Szent Pantaleon Kórház - COVID-19 oltó pont Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A járvány sújtotta emberek védőszentjének neve Szent Corona, ezért a „Köszönet a Hősöknek” díj jelképe egy „Szent Corona” bronzérem lett. Az ünnepelt dr. Jobbágy Lajos, a Szent Pantaleon Kórház orvosigazgatója, az aneszteziológiai és intenzív terápiás osztály vezető főorvosa.

Az egészségügy egyik legfontosabb elismerése a járványhelyzetben kiemelkedően helytálló egészségügyi dolgozókat jutalmazza a betegek, hozzátartozók és kollégák jelölése alapján. Idén több, mint ezer ajánlás érkezett a díjra, amit minden évben egy alkalommal adnak át. A díj alapítója prof. Dr. Bedros J. Róbert a Szent Imre Kórház főigazgatója, országos kórház főparancsnok-helyettes. A Magyar Orvosi Kamara, Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, valamint az Országos Mentőszolgálat vezetőiből álló bizottság végül idén összesen száz orvos, szakdolgozó és mentős kollégának ítélte meg a díjat.

Az eseményen beszédet mondott Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter és Prof. Dr. Bedros J. Róbert alapító. Beszédükben elmondták, hogy a kitüntetett kollégák kivétel nélkül olyan helyzetben álltak példásan helyt, amelyre nemcsak ők, hanem igazából az egész világ egészségügye sem volt felkészülve. Ahogyan a világ országaiban az egészségügyi dolgozók, úgy ők is hősiesen tették a dolgukat, harcoltak egy láthatatlan és életveszélyes ellenséggel, mert őket is hajtotta a hivatástudatuk, az emberségük, az alázatuk és a betegek iránti szeretetük.

Dr. Mészáros Lajos, a Szent Pantaleon Kórház főigazgatója is méltatta munkatársa munkáját. Elmondta, hogy Jobbágy Lajos a koronavírus járvány kezdetétől orvosigazgatóként, az intézményi operatív törzs tagjaként napi szinten végzi a pandémiával összefüggésben jelentkező feladatokat, koordinálja, irányítja a Covid betegellátást, amelyben az intenzív osztály vezetőjeként, orvosként tevékenyen is részt vesz. Segítette a lélegeztetésre alkalmas ágyak kialakításának szervezését, az orvosok házon belüli átirányítását. Megszervezte és menedzseli a Covid betegek intenzív terápiáját mind a saját osztályán, mind az infektológiai osztályon, segítve ezzel az ott dolgozó kollégák munkáját. A lélegeztetési ismeretek más szakterületeken dolgozók részére szóló oktatásában is szerepet vállalt. Mindezek mellett odafigyel a napi szintű jelentések, adatszolgáltatások időben történő továbbítására. Tagja a Fejér megyei oltási munkacsoportnak, a Covid-19 elleni védőoltás megjelenésével megkezdte és azóta is végzi a vakcinák érkezésének, az oltóhelyek kialakításának, működtetésének szervezését és magát az oltási tevékenységet is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában