műszaki átvétel

2021.06.07. 12:00

Kezdődhetnek a csatornahálózat-bekötések

2021. június 7-től kezdődik a szennyvízcsatorna-rendszerhez csatlakozott ingatlanok rákötésének műszaki átvétele. A csatornahálózat-rendszer alkalmassá vált a településen keletkezett szenny­víz elszállítására.

Török Tímea

Az érintett 1304 ingatlan tehát hétfő reggel 8 órától tud csatlakozni a hálózatra – tájékoztatta lapunkat Jobb Gyula, a község polgármestere.

A település első emberétől kapott információk alapján a házi szennyvízvezeték kiépítése vagy kiépíttetése az ingatlantulajdonos feladata, ezért minden érintett, aki a szolgáltatást igénybe kívánja venni, megkezdheti a rákötést. A műszaki átvétel során a DRV Zrt. szakemberei az elkészült bekötést megtekintik, és a rákötésről fényképet készítenek. Csak a szabályos, műszakilag megfelelő kivitelezést fogadják el és veszik át a vízügyi szakemberek.

Az elkészült rákötéseket 24 órán belül le kell jelenteni
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

– A rákötést 24 órán belül be kell jelenteni. A rákötés jelentése azért fontos, hogy a felhasználó elkerülje az illetéktelen használatot és az ezzel járó büntetést, amelyet a DRV Zrt. ellenőrizni fog. A rákötés műszaki átvételének további feltétele, hogy a leendő fogyasztó már leadta – illetve aki még nem tette, az minél előbb leadja – a kulcsi polgármesteri hivatalban a „Megrendelő: ivóvíz-csatorna bekötés létesítésére formanyomtatvány” elnevezésű dokumentumot. Ehhez kapcsolódóan a csatorna szakfelügyeleti díj befizetéséről szóló csekket, vagy utalási igazolást is szükséges bemutatni. Kérjük, hogy ezt se mulasszák el ellenőrizni, mert kimutatásaink szerint a közel másfél ezer ráköthető ingatlan tulajdonosai közül eddig csupán mintegy hétszázan tettek ennek eleget – tájékoztatott Jobb Gyula.

Bejelenteni több fórumon lehet

Online a www.kulcs.org/csatorna oldal elektronikus adatlapján keresztül, telefonon Sági Richárd műszaki ügyintézőnél a (70) 636-5217-es telefonszámon, vagy személyesen a polgármesteri hivatalban a csatorna-ügyintézőnél az intézmény aulájában, aki igény esetén segít a kitölteni a dokumentumokat is. Személyes ügyintézés előtt telefonon egyeztessenek az ügyintézővel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában