nem kell jogosítvány

2021.06.24. 15:00

Idén egyszerűbb lett az aranykalászos gazdatanfolyam

Mauthner Ilona

Az új szabályozás alapján nem kell jogosítvánnyal rendelkezni az aranykalászos gazdatanfolyam elvégzéséhez. A kormány ezzel a könnyítéssel is a mezőgazdaságban elhelyezkedni kívánókat segíti, írja a teol.hu.

Tolna megyében is nagyon népszerű az aranykalászos tanfolyam, hiszen sok gazdálkodó ezzel a képzéssel szerzett magának jogot arra, hogy támogatáshoz, illetve földvásárláshoz jusson.

A gazdaképzést oktató tanfolyamokat az új felnőttképzési törvény továbbra is tartalmazza, igaz, némi módosítással. Az aranykalászos gazdatanfolyamot korábban OKJ képzésként hirdették a képzőhelyek, idén január 1-jétől ez a képzés önállóan már nem, csupán egyes szakmához kapcsolódóan, részszakmaként végezhető el.

Könnyítést jelent viszont, hogy az idei évtől az aranykalászos gazda vizsgakövetelménye szerint a vizsgára bocsátásnak már nem feltétele, hogy a résztvevő érvényes vezetői engedéllyel rendelkezzen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában