állatsimogató

2021.06.02. 11:30

Beköltözés a minifarmon

A közösségi oldalon láttam, hogy cuki kiskacsák is beköltöztek a Baracsi úti arborétum állatsimogatójába.

Molnár Emese

2021.06.01.Állatsimogató a Baracsi úti Arborétumban Dunaújváros Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

További új „lakókkal” is bővült a város szívében lévő minifarm, részben felajánlásból, részben vásárlásból és Orosz Csaba képviselő közreműködésével.

A Baracsi úti arborétum 1,57 hektáros területén egy különlegesség lapul: 2010 óta egy minifarmot is kialakítottak itt, elsősorban a gyermekek nagy örömére, ahol háztáji állatokkal lehet találkozni. Az elmúlt időszakban újabb lakók költöztek be, így tettünk egy látogatást kedden délután az állatsimogatóban. A legjobban várt cukiságokkal, a kiskacsákkal sajnos nem találkoztunk, bizonyára nagyon óvja még őket az anyukájuk, ám a régóta ott lakó fehér kecske most is nagyon barátkozós volt. Képünkön Szurma Zalánnal ismerkedik. Ezen a héten szombaton 9–12 óra között nyílt napot tartanak az állatsimogatóban.

A keddi látogatásunk alkalmával az Arany-iskola ötödik osztályosaival is találkoztunk az állatsimogatónál, a diákok elmondták, ők hon- és népismereti óra keretében érkeztek az arborétumba.

Az állatsimogató egyébként minden nap 8–18 óra között látogatható, a nyitvatartási időben
Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Nagyon népszerű volt a fehér kecske, ugyanis végig a kerítés mellett állt, hogy bezsebelje a cukiságáért járó simogatásokat. Ő már régi lakó, nagyon barátságos, ám hamarosan visszaköltözik eredeti gazdájához. – Érkezik majd helyette egy kisebb, fiatalabb kecske. Külön karámot alakítunk ki neki, és a báránynak, hogy a nyílt napon testközelből is megsimogathassák a gyerekek – mondta lapunknak Mészáros László, a DVG Zrt. erdészeti és park­fenntartási ágazatának vezetője.

Mészáros László ágazatvezető

Az állatsimogatót még 2010-ben hozták létre annak érdekében, hogy a családok, iskolások az arborétum idilli környezetében háztáji állatokkal is találkozhassanak. Most szombaton, június 5-én, 9–12 óra között nyílt napot tartanak, hogy megismerhessük a kis farm új jövevényeit.

A szerelmes gácsér örömmel figyeli a vödörben fürdőző tojóját

Az ágazatvezető elmondta, a megkopott ismertető táblák helyett újakat helyeznek ki, és felújítják majd az itatójukat is, amelyben elsősorban a kacsák és a libák pacsálnak, de a tyúkok, kakasok, gyöngytyúkok, fácánok is merítkeznek belőle. Külön ketrecben vannak itt még nyuszik is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában