garázsvásár

2021.06.21. 14:00

Az elevenen létező városi, újtelepi vendégszeretet

Közösségi rendezvényt szervezett június 19-én a Városvédők Újtelepért Egyesület. A városrész lakói megnyitották kapuikat, és megunt, de még további használatra érdemes tárgyaikat kínálták garázsvásár címszóval. De tapasztalataink alapján inkább vidáman élvezték a kirakodást vonzó baráti beszélgetéseket és a közösségi lét minden pozitívumát a kánikulai forróságban is szombaton délelőtt.

Török Tímea

Fotó: LI

Több, a rendezvényhez kapcsolódó újtelepi kapujában megálltunk, beszélgettünk. Közben gyerekjátékok, kézműves textiltermékek és retró porcelánok, festmények, vesszőből készült használati eszközök között válogathattunk. Az árusok között akadt kicsi és nagy, idősebb és fiatal egyaránt.

Az újtelepi garázsvásár elnevezésű rendezvényhez ezúttal negyvennégy újtelepi család csatlakozott, mint regisztrált eladó
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Fábián Blanka Léna és Fábián Dorka Hanna számomra a legkedvesebb eladók közül valók, anyukájukkal és nagyszüleikkel árultak, de már napok óta készültek izgatottan a nagy eseményekre. Játék pénztárgépükön még számlát is kaptam.

Az ember nem is gondolná a városi, rohanó, szürke személytelenségben megélt mindennapokban, hogy az újtelepi vendégszeretet milyen elevenen létező fogalom. Ráadásul még fertőző is, mert valahogy mindig többen és többen lesznek a garázsvásári helyszínek is.

Fábián Blanka Léna és Fábián Dorka Hanna

A szervező Városvédők Újtelepért Egyesület elnökét, Kisné Fehér Évát kérdeztük meg a tapasztalatairól.

– Negyvennégy újtelepi család vesz részt ebben a vásárban. Azt kértük mindenkitől, hogy előzetesen regiszrtáljanak, így ők és csakis ők felkerültek a garázsvásár közös térképére, és mindenki a vásárt hirdető külön táblát is kapott. Mivel az egyesület áprilisi piknike elmaradt a pandémia miatt, ezért a vásár külön attrakcióval színesedhetett – egy városnéző kisvasúttal. A megállókat elsősorban az árusok közelébe terveztük. De az útvonalba az újtelepi megállókon kívül a Béke városrészt is belevontuk a közismert nagy áruházig.

A Héger család első alkalommal csatlakozott a garázsosokhoz

Ami valakinek felesleges, az másnak kincs lehet, ezen elven gondolkodva kezdtük szervezni most is a vásárt, és úgy tapasztalom, hogy jó a hangulat és az idő is nekünk kedvez. Az biztos, hogy a kisvonat, majd´ negyvenperces útját a gyerekek nagyon élvezik, de az is lehet, hogy a felnőttek egy kicsit még náluk is jobban – mondta el összegzésként az elnök asszony.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában