évtizedes munka elismerése

2021.06.10. 19:03

A helyi pedagógusokat köszöntötték és díjazták a városházán

Csütörtökön Pintér Tamás polgármester és Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester adta át az idei pedagógusdíjakat és a Dunaújváros Ifjúságáért Díjat a városháza C szárnyának rendezvénytermében.

Brousil Csaba

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/ DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Pintér Tamás köszöntőjében kiemelte, hogy az elmúlt másfél év mindenki életét felforgatta és megnehezítette, új kihívásokkal kellett szembesülni. Ezekhez a kihívásokhoz pedig, mint mondta új megoldásokat kellett találni. Kiemelte, hogy különösen igaz ez a pedagógusokra, akiknek hirtelen, semmilyen előzmény nélkül kellett olyan módszert váltaniuk, amelyre az elmúlt években nem volt példa. Át kellett állni az online oktatásra, és meg kellett találni annak a módját, hogy így is a lehető legmagasabb színvonalú oktatást tudják nyújtani a diákok számára. Ebben az új helyzetben a pedagógusaink megállták a helyüket. Önmagában ezért a teljesítményért minden pedagógusnak egy külön díj járna – mondta a polgármester. A nyugdíjba vonuló pedagógusokat arra biztatta, hogy ha tehetik, ne hagyják még el a pedagógusi pályát, maradjanak a katedra mellett. Végül gratulált a díjazottaknak és megköszönte a pedagógusok évtizedes áldozatos munkáját.

A köszöntő után a Móricz Zsigmond Általános Iskola diákjainak előadása színesítette a programot, majd következett a díjak átadása. A város közgyűlése korábbi önkormányzati rendeletével a kiváló oktató-nevelőmunkát végző pedagógusok elismerésére a Dunaújváros Érdemes Pedagógusa díjat, a kiemelkedő oktató-nevelő tevékenységet végző, illetve ezt elősegítő pedagógusok és az oktatási intézmények nem pedagógus dolgozói elismerésére a Dunaújváros Oktatásügyéért díjat, a nyugállományba vonuló pedagógusok részére pedig a Pedagógus Életpályáért Emlékérem díjat alapította.

Dunaújváros Érdemes Pedagógusa díjban részesült Arnold Erika, a Vasvári Pár Általános Iskola tanára, és Tóth Györgyné, a Dózsa György Általános Iskola intézményvezetője.

A Dunaújváros Oktatásügyéért díjat idén Hertzné Jankovics Gabriella, a Dunaújvárosi Óvoda szakmai igazgatója, Lukács János, az Arany János Általános Iskola pedagógusa, és Hekkelné Imre Györgyi, a Petőfi Sándor Általános Iskola angoltanára vehette át. Az ünnepségen köszöntötték Imre Györgynét, a Petőfi Sándor Általános Iskola volt tanárát, aki Rideg Istvántól, az iskola igazgatójától vehette át Aranydiplomáját, és Barta Endrétől az önkormányzat elismerő oklevelét.

A Pedagógus Életpályáért Emlékérem – Dunaújváros díjat idén 27 pedagógus vehette át. Ők a díjátadás helyszíni sorrendjében, név szerint a következők: Schummel Judit Gertrúd, Gál Ferenc József, Kissné Sztankó Katalin, Rajnai István – a Bánki Donát Gimnázium tanárai. Továbbá Soós-Kóti Ilona, az Aprók Háza tagóvoda óvodapedagógusa, Borsodiné Imre Éva, az Arnyalma tagóvoda óvodapedagógusa és Feketéné Madár Erzsébet, a Bóbita tagóvoda óvodapedagógusa. Szintén ezt a díjat vehette át a Duna-parti tagóvoda két óvodapedagógusa, Barcsik Elza és Gergely Jánosné. Ugyancsak ebben a kitüntetésben részesült Tarjányiné Kovács Gabriella, az Eszterlánc tagóvoda óvodapedagógusa. Ezt a díjat vehette át még Veresné Kovács Tünde Katalin (Arany János Általános Iskola), Gucsiné Ecsédi Erika, Kovács Andrea, Szatmáriné Klaics Mária (mindhárman Vasvári iskola), Kácsor László, Németh Adél (mindketten Rudas középiskola), Kiss Jánosné (Vasvári Pál iskola), Pál­mai Csilla (Dózsa György iskola), Szirmainé Gubicza Margit (Margaréta tagóvoda), Takács László (Széchenyi gimnázium). Szintén ebben az elismerésben részesült a Dunaferr Szakközépiskola hét pedagógusa: Ádám András Ferenc, Andrási Béla Zoltán, Gazdag János, Barna Virág Ilona, Márton István, Széder Ildikó Éva és Dominek Zoltán Ferencné.

A Dunaújváros Ifjúságáért díjat a közgyűlés minden év májusában adja át, ez azonban a vírushelyzet miatt elmaradt, s most pótolták. A díjat Bartók Gábor, a Dózsa György Általános Iskola egykori pedagógusa kapta posztumusz. Szintén a Dunaújvárosi Ifjúságáért díjjal tüntették ki Boldizsár Ildikó mesekutatót, írót.

Az ünnepség rövid állófogadással zárult, amelyen Szántó Péter önkormányzati képviselő, az oktatási, kulturális és társadalmi kapcsolati bizottság elnöke mondott pohárköszöntőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában