5 tonna

2021.05.11. 19:00

Több mint 30 köbméter illegális hulladékot gyűjtött össze a MAVIR

Több mint 30 köbméter út menti illegális hulladékot gyűjtött össze a MAVIR a Dunaújvárosi alállomásához vezető úton.

duol.hu

Május elején a MAVIR Dunaújváros 220/120 kV alállomáshoz vezető útszakaszon több mint 5 tonna illegális hulladékot gyűjtött össze.

Hosszú évek alatt szélmalomharcot vívott a társaság az illegális szemetelőkkel szemben, azonban az elmúlt napokban a MAVIR ZRt. saját költségén vállalta, hogy megtisztítja a Dunaújvárosi alállomásához vezető útszakaszt a felgyülemlett hulladéktól. A helyszínen talált hulladék vegyes képet mutatott, összetétele alapján volt közte építési-bontási, lomtalanításból származó, zöldhulladék, háztartási gépek és veszélyes hulladék is. A jogellenesen elhelyezett több mint 5 tonna hulladékot hivatalos lerakóhelyre szállíttatták el a MAVIR munkatársai.

A MAVIR kéri a lakosságot, hogy tartsa fenn a terület hulladékmentességét. Az illegális hulladéklerakók felszámolása mellett az is fontos, hogy újabbak ne keletkezzenek, tehát a megtisztított terület szennyezésmentes maradjon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában