Dunaújváros

2021.05.03. 08:00

Pert veszített a város önkormányzata

Brousil Csaba

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

A helyi dunaonline.hu nevű portálon 2020. december 16-án „Csak a sírás a lényeg?” címmel cikk jelent meg, amelyben a szerző kritikát fogalmazott meg az önkormányzat tevékenységéről. Ezt követően az önkormányzatot képviselő ügyvédi iroda helyreigazítás iránti kérelemmel fordult az említett portál szerkesztőségéhez. Ebben azt kérve, hogy a portál közölje, az említett címmel megjelent cikkében valótlanul állította, hogy Dunaújváros városa fizetett cikket rendelt meg az interneten saját fényezése érdekében.

Mivel ennek a dunaonline.hu szerkesztősége nem tett eleget, az ügyvédi iroda keresetben kérte, hogy a bíróság kötelezze az internetes oldalt egy önálló helyreigazító közlemény megjelentetésére. Ezt azonban a Székesfehérvári Törvényszék, majd a Győri Ítélőtábla is elutasította. A dunaonline.hu számára megítélt hat számjegyű összeget az önkormányzat már át is utalta a szerkesztőség számlájára, amelyet a későbbiekben, mint azt az erről szóló írásukban közölték: jótékony célra fordítanak. Ugyanitt ezzel a gondolattal zárul az írás: „Ezek után a város lakóiban joggal merülhet fel a kérdés, hogy a folyamatos forráshiányra panaszkodó önkormányzat, miért pazarolja felelőtlenül az adófizetők pénzét.”

(Forrás: dunaonline.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában